In april wordt bij tuincentrum Steck op de Gageldijk in Overvecht de eerste wildopvang van de provincie geopend. Ter gelegenheid daarvan organiseert Stichting Snorhaar een fotowedstrijd over de wilde zoogdieren om ons heen.

Iedereen kan nog tot eind maart foto’s van hun favoriete gespotte zoogdier insturen. De mooiste foto’s worden in april tentoongesteld in de expositieruimte bij het tuincentrum.

Het publiek kiest de winnaars van de fotowedstrijd. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Op dit moment is er geen opvang voor kleine wilde zoogdieren in de provincie Utrecht. Zieke, gewonde en verweesde dieren uit onze regio moeten nu nog ruim een uur in de ambulance zitten voor ze bij een opvang zijn. Daar wil Stichting Snorhaar verandering in brengen.

Drie weken geleden kwam de ontheffing van de provincie binnen voor de opvang en vrijwel tegelijk ging ook de gemeente Utrecht akkoord.

De stichting gaat in het tuincentrum haar deuren openen voor wilde egels, hazen, konijnen en eekhoorns die gevonden worden in de omgeving van Utrecht. Met zorg, aandacht en ondersteuning helpen vrijwilligers de dieren om weer veilig terug te keren naar de natuur.

Stichting Snorhaar wordt hierbij ondersteunt door Lucas van Berne van MarkDierenarts uit Vleuten zodat de dieren de nodige professionele aandacht krijgen. Naast de opvang komt er in het tuincentrum een expositieruimte met interactieve en educatieve tentoonstellingen over de dieren om ons heen.

Bron: facebookpagina  Stichting Snorhaar

(JT)