Dafne Schippers heeft de Sportpenning van Utrecht gekregen. Die werd haar zondag overhandigd door burgemeester Van Zanen. Ze krijgt de penning vanwege haar bijzondere prestaties in augustus tijdens het Europees Kampioen Atletiek in Zürich.

Burgemeester Van Zanen reikte de penning uit aan Dafne Schippers. Foto: Jeroen Stoops

De Utrechtse atlete Dafne Schippers won de 100 meter sprint tijdens de Europese kampioenschappen atletiek. Twee dagen later, op 15 augustus, won zij de 200 meter sprint in een nieuw Nederlands record in 22.03.

Met de twee gouden medailles op de beide sprintnummers was de Utrechtse niet alleen de beste van de Nederlandse delegatie, maar groeide zij ook uit tot sprintkoningin van het EK-toernooi.

In de Sportpenning is een tekst gegraveerd:

Dafne Schippers

2014

Europees Sprintkoningin 100 en 200 meter

De uitreiking vond plaats bij sportvereniging Hellas aan de Vechtsebanen in Overvecht. Na afloop deelde Schippers handtekeningen uit en ging ze met fans op de foto.