De Sint Maarten Parade op vrijdag 10 november draait dit jaar helemaal om water. Want water is van levensbelang. Vanaf de zomer is er in alle wijken van de stad gewerkt aan de mooiste lichtsculpturen die allemaal zijn geïnspireerd door water. 

De sculpturen worden in een schitterend feest van licht door de trotse makers meegedragen en: meegevaren! Ook nu weer begeleidt door orkesten, koren, dansers en theatrale acts. De dansende waternimfen van wijk West, het muzikale smeltcruiseschip van Zuilen, de angstaanjagende Basilisk van Oost, de vuurspuwende BBQ-boot van Kanaleneiland, de wilde Piraten van Noordoost, de Dorpspomp van Vleuten, de Ark van Leidsche Rijn en nog veel, veel meer: komt dat zien op vrijdag 10 november!

De start is bij Park Lepelenburg om 18.00 uur. Info over de route en de beste kijkplekken is te vinden op www.sintmaartenparade.nl

In de week ervoor zijn veel van de lichtsculpturen al te bewonderen: op 3 november in Leidsche Rijn en op 4 november in Overvecht. Er is ook muziek, dans, eten, een meeneem-markt en een XXL-vuur.

Van 3 t/m 11 november is er een breder programma rond Sint Maarten op meer dan 20 locaties: het Feest van het Delen. Met o.a. stadswandelingen, een kinderrondleiding in de Domtoren, de filosofa bij het Universiteitsmuseum en open dag in de Pieterskerk. Ook de lichtprojectie op het Stadhuis is weer te zien. Alle info over het programma op www.sintmaartenutrecht.nl

(persbericht Sint Maartenparade)