Ingezonden mededeling - Margriet Sjoerdsma ontving afgelopen zaterdag de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst in het Rijksmonument van het Schiller Theater “Place Royale” te Utrecht.             

De prijs (in de vorm van een gegoten bronzen leeuw, is een initiatief van het Utrechtse Schiller Theater Place Royale. De keus viel op de in Sittard geboren zangeres Margriet Sjoerdsma. Zij trekt met haar prachtige performances geen grens tussen pop, jazz, folk en country en heeft een neus voor de pareltjes uit die genres. De jury heeft haar unaniem gekozen. 

“Haar oeuvre bestrijkt vele mooie en ontroerende liedjes die zij geheel omarmd met haar fluwelen stemgeluid” zo beschrijft het juryrapport. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan artiesten uit het kleinkunst-, muziek-, zang- en cabaretgenre en is een initiatief van de Stichting Behoud Schiller Theater "Place Royale" te Utrecht.

Sjoerdsma tourde twee jaar lang met haar theaterprogramma 'A Tribute to Eva Cassidy'. Op dit moment speelt ze een nieuw liedjesprogramma met pianist en componist Egbert Derix uit Horst. Tijdens de uitreiking traden ze ook samen op.

Sjoerdsma zei zich zeer vereerd te voelen met de prijs.

Eerdere gelauwerden van de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret:

2013-2014: Tineke Schouten en Joris Schiks
2014-2015: Herman van Veen 
2015-2016: Lenny Kuhr
2016-2017: Meike Veenhoven en Claudia de Breij 
2017-2018: Alex Roeka