Trouwen boven op de Domtoren, dat gaat de trouwambtenaar te ver (want formeel: niet overdekt), maar op 70 meter hoogte bij het carillon, dat kan weer wel. En feesten in de Domtoren, dat kan ook, in de op 11 meter hoog gelegen Michaëlskapel, moet je wel een steile trap trotseren, maar dan heb je ook wat.

Toerisme Utrecht is de uitbater van de Utrechtse Domtoren en donderdag presenteerde die daar een aantal cateraars die, als je er dus een feestje wil geven, voor de hapjes en drankjes zorgen.

Al jarenlang, sinds 1988, doet dat al De Reiger Catering (ook van het Vechthuys) en die krijgt nu naast zich de cateraars van Maison van den Boer (bekend van de catering in De Galgenwaard), the Colour Kitchen en het flink aan de weg timmerende Food, Jazz & DJ's.

De belangstelling voor feesten en partijen in de Domtoren is behoorlijk groot, zegt Toerisme Utrecht. En het neemt toe, die belangstelling want de Domtoren is 'hot' als trots van de stad, aldus directeur Ronald Besemer. Een uitbreiding in diversiteit van cateraars was daarom volgens hem onvermijdelijk. "We hebben ze gekozen voor hun betrokkenheid met de stad en het maatschappelijke en creatieve karakter."

Ronald Besemer (links) en de eigenaren van de catering Food, Jazz & DJ's, Maison van den Boer, The Colour Kitchen en De Reiger Catering. Foto: Ton van den Berg