Door Gert van Es - Ze kwamen overal vandaan, zondag in het paviljoen van de SVDU, de bekende Utrechtse spelers uit een roemrijk verleden van DOS, Elinkwijk en Velox, de Utrechtse voetbalverenigingen die ooit in de jaren vijftig en zestig betaald voetbal speelden.

Op uitnodiging van FC Utrecht waren ze er: zoals Michel Kruin, Gijs Uittenbosch, Co Alflen, Jan Verkaik, Piet Mackaay, Tonnie Nieuwenhuis, Dick Teunissen, Leo van Veen, Jan van Tamelen, Teus Huijgens, Jan Huberts, Cees Sluik, Joop Leliveld, Sjakie Brokx, Henk Temming, Hans de Weerd, Fred de Klein, Ruud en Jan van de Berg, Joop van de Bogert, Co van de Hoogen, Herre Jansen, Ser Nieuwhoff, de weduwen van Jan Groenendijk, Opoe Krommert, Sjaak Koole en de kinderen van Martin Okhuisen, Ben Aarts, Cor Luiten en Hassie Achterberg.

Karel Sulzle kwam met echtgenote uit het hoge noorden en Joop Oomens met kleinzoon uit het diepe zuiden. “Geen probleem, we wilden dit niet missen”, aldus de oude rechtsback en spits van Elinkwijk.

Ook oud-DOS-speler mr. Wil Brakkee, in 2002 cum laude afgestudeerd aan de Utrechtse universiteit op het onderwerp DOS, kwam over uit Zwolle.

Voor 2017 zijn er al plannen voor een nieuwe Legends Day. Mogelijk weer tegelijkertijd met de jaarlijkse Legends Day FC Utrecht want de oud-spelers van FC Utrecht waren zondag tijdens de wedstrijd met NEC de enigen die op het veld een ererondje mochten lopen en een zitplek op de eretribune hadden. De spelers (en hun familieleden) van DOS, Velox en Elinkwijk zaten gebroederlijk bij elkaar in vak G.

Het is een veelgehoorde wens de twee groepen spelers gezamenlijk te ontvangen in Stadion Galgenwaard. Binnenkort meer nieuws daarover.

Oud-FC Utrecht spits Leo van Veen (rechts) met vader Brakke. Foto: Ton van den Berg

Van de Bogert en Jochems.

Nieuwenhuis, Alflen en Kruin.

Oud-voetballers op de tribune.

Oud-voetballers van DOS.

Oud-voetballers van Elinkwijk: Jan Pagie, Gerard Hogenbirk, Karel Sulzle, de kleine Co Alflen, Jan Verkaik, Ser Nieuwhoff, Piet Mackaay

Groepsfoto van de Utrecht-legends.Hans van Breukelen en Joop Leliveld, ooit keepers van FC Utrecht. Rechts Michael Mols.

Oud-speler Bosschaert en een van de Utrecht-vlaggeniers.

Ayoub in gesprek met oud-speler Van der Ham.

Bosschaert en Somers en aanhang.