Een Utrechtse postzegel is niet uniek, er zijn er heel veel geweest met Utrechtse onderwerpen. Maar dat een kunstenaar er een in eigen beheer laat maken is toch wel bijzonder. "De kans om een eigen, écht te gebruiken, postzegel bij PostNL te kunnen maken kon ik niet laten liggen", zegt Fedor van Rossem, stadstekenaar van Utrecht.  

Het onderwerp voor de postzegel was voor Van Rossem meteen helder: hij ontwierp met zijn kenmerkende etslijnstijl een postzegel met daarop de Utrechtse Dom gezien vanuit de tuin van het pandhof.  

Van Rossem koos de locatie van het pandhof om een reden: "De gedetailleerde en mysterieuze poorten van het pandhof reageren op de vertrouwde Domtoren. Het is een verstild stukje, tijdloos, Utrecht wat je niet vaak ziet."  

De knalrode Dom, verwijzend naar de stadskleuren rood-wit, op de zegel is uiteraard zonder steigers in van Rossem's prent getekend: "Maar gelukkig komt onze Domtoren in het echt steeds meer tevoorschijn."  

De postzegels kunnen worden gebruikt voor verzending van poststukken, maar Van Rossem denkt dat vooral verzamelaars van postzegels en van Utrechtse tekeningen zullen toehappen. "Maar hoe leuk is het als je brief of kaart bij iemand komt en die daar dan een postzegel van de Dom op aantreft."  

De bijzondere postzegels worden verkocht, in combinatie met een genummerde prent met dezelfde tekening, bij Catch Utrecht op het Oudkerkhof.