Het Hooghiemstragebouw krijgt twee torenspitsen. De voormalige veevoederfabriek bij de Wittevrouwensingel krijgt daarmee na bijna 100 jaar z'n originele uiterlijk terug. Met een hoogwerker wordt de klus komende donderdag geklaard. 

Volgens Paul Barendregt, directeur van het bedrijvencentrum Hooghiemstra, is het pand 'een fraai voorbeeld van een 'Chateau d’ Industrie', een fabriek die door haar hoektorens en kantelen veel weg heeft van een kasteel'.

Het huidige bedrijvencentrum werd in 1912 gebouwd als pakhuis voor de veevoederfabriek. In 1916 werd het gebouw verhoogd, waarna de torenspitsen niet meer terugkeerden.

Barendregt zegt in een persbericht: "Wij denken hiermee het historische karakter van het gebouw en de betekenis voor Utrecht te versterken. Het is de bekroning van een oude fabriek, die in de jaren 1980 ternauwernood werd gered van de sloop en daarna is getransformeerd tot broedplaats voor kunstenaars en startende bedrijven."

Een hoogwerker gaat de spitsen op de torens tillen. Die, volgens Barendregt spectaculaire, werkzaamheden worden donderdagochtend uitgevoerd. 

Een artist-impression hoe het 'kasteel' eruit komt te zien. Foto: Hooghiemstra