Door Jim Terlingen - Groot nieuws in het Utrechtse: café-restaurant Graaf Floris op de Vismarkt is op zoek naar een andere bakker voor hun appelbol. De vaste bakker, Smolders uit Breukelenveen, stopt ermee. “Vanwege de hoge energieprijzen is dit voor hen niet haalbaar meer”, bevestigt Rik van Orsouw van Graaf Floris.

Graaf Floris is druk aan het zoeken naar een goede vervanger voor het Utrechtse product. “Officieel stopt Smolders per 1 januari 2023 met het leveren, maar ze hebben gezegd door te gaan als we nog geen goede vervanger hebben.” In de winterperiode serveert het populaire café-restaurant honderden appelbollen per week. Vanuit alle windstreken komen mensen hem hier - al decennialang - eten.

Ook café-restaurant Springhaver op de Springweg neemt trouwens appelbollen van Smolders af. Zij zitten nu met hetzelfde probleem. 

In de winkel van Bond en Smolders op de Lijnmarkt blijven deze appelbollen wel gewoon te koop, trouwens.

NB. In een eerdere versie van dit artikel stond vermeld dat Graaf Floris vanaf volgende week in andere handen gaat. Dit blijkt niet juist. Excuses voor de verkeerde berichtgeving (JT).