De eerste Tour de France-Nijntje is dinsdag uitgereikt aan Lise Bekenkamp. Zij is patiente in het Wilhelmina kinderziekenhuis. Zij kreeg het pluche beest uit handen van Daan Olivier, wielrenner bij Team Giant-Alpecin, Brian Bulgac van Team Lotto NL Jumbo en de hele familie Pluis.

Aan de overhandiging ging een bijzonder theaterconcert van ‘nijntje viert feest’ vooraf. Nijntje en haar familie zijn in deze voorstelling in de ban van de Tour de France. Henny Vrienten schreef speciaal voor deze voorstelling het nummer Tour de France.

In totaal genoten 220 kinderen die in het Wilhelmina Kinderziekenhuis verblijven van de voorstelling en beleefden zo een dag waarop ze zich hopelijk even niet ziek voelden.

Kinderen die niet naar beneden konden komen volgden het theaterconcert via een livestream aan bed. Na afloop hebben al deze kinderen een Tour de France nijntje ontvangen als aandenken. De presentatie was in handen van Evelien Bosch, presentatrice van o.a. Zapplive.

De Tour de France nijntje is speciaal ontwikkeld vanwege de Grand Départ van de Tour de France 2015 in Utrecht. De opbrengst van de nijntje wordt gelijk verdeeld tussen de goede doelen van de Grand Départ 2015: Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Jeugdsportfonds.

Bekijk hieronder het verslag gemaakt door Ben Hendriks