Het wordt een grootse dag als de in 2005 overleden David di Tommaso op zondag 29 november een eerbetoon krijgt in stadion Galgenwaard. De reguliere wedstrijd tegen Heracles Almelo, aanvang 14.30 uur, krijgt de titel David di Tommaso Memorial Match.

In 2005 overleed de FC Utrecht-speler op 26-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Het was uren na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax (1-0). Zijn dood kwam als een klap bij de fans en spelers van FC Utrecht.

Precies tien jaar later wordt veel aandacht besteed aan de oud-speler die het rugnummer 4 droeg. Bij de Memorial Match zijn zijn weduwe Audrey, zoon Noah (die ook de aftrap verricht) en nog eens 18 andere familieleden aanwezig. Ook oud-spelers van het seizoen 2005/2006 zijn door FC Utrecht uitgenodigd.

In het stadion is er op die dag een speciale plek die als herdenkingsplaats wordt ingericht. Het publiek wordt uitgenodigd daar een rode bloem te leggen. De spelers gaan die dag ook geheel in het rood het veld op.

Na afloop van de wedstrijd wordt een nummer gedraaid dat speciaal door de nabestaanden van Di Tommaso is aangevraagd.

In een persbericht zegt Wilco van Schaik, algemeen-directeur van FC Utrecht: “Het wordt een heel bijzondere wedstrijd op zondag 29 november. We zijn de KNVB erg dankbaar voor het feit dat ons verzoek tot het juist op díe dag spelen van een thuiswedstrijd deze zomer is ingewilligd en kijken er naar uit om er samen met de supporters de Memorial Match van te maken die David di Tommaso en zijn nabestaanden verdienen.” 

Het team van FC Utrecht in 2005 bij de herdenkingsbijeenkomst voor Di Tommaso. Foto: FC Utrecht