Door Ton van den Berg - Opnieuw laat de Verfdokter (Rober-Jan Brink) van zich zien. Bekend van talloze muurschilderingen zoals de treinen bij de 2e Daalsedijk, realiseert hij nu in het Tuindorp-West-Complex (bij de Kardinaal de Jongweg) een muurschildering met de titel Overvecht-nights.

De schildering is gemaakt op het kantoortje van het woonbestuur van het complex studentenflats. "Veel mensen wisten het niet te vinden", zegt de Verfdokter, "en daarom heeft de Stichting Studenten Huisvesting mij gevraagd hier iets te maken waardoor het pand opvalt."

Overvecht-nights op de muur in Tuindorp-West. Foto: Ton van den Berg

En dat het opvalt is zeker. Op de muurschildering is een van de drie hoge studentenflats goed te zien en daarnaast is er een flat uit Overvecht te zien. "Ik wilde het nachtelijke Overvechtse sfeertje laten zien, een wijk waar ik zelf 30 jaar heb gewoond en als ik naar huis fietste kwam ik altijd eerst deze studentenflats tegen."

Aan klussen geen gebrek voor de Verfdokter. Onlangs nog ging het met verfkwasten en spuitbussen een elektriciteitshuisje te lijf aan het Van Alphenplein in Utrecht-oost. "Het was een vies hok en het Wijkbureau-oost vroeg aan me om er wat aan te doen. Buurtbewoners hadden aangegeven dat het wel iets met natuur moest worden: met bomen enzo. Daarop heb ik een ontwerp gemaakt en daarin is ook heel prominent de grote rode beuk bij het Rosarium te zien. Die boom is stervende, maar op deze manier is hij nieuw leven ingeblazen en wordt zo al als herinnering bewaard."

Elektriciteitshuisje aan Van Alphenplein. Foto: Ton van den Berg