Tijdens het 8ste CampusDoc Film Festival (CDFF) presenteren studenten van de CampusDoc minor aan de Hogeschool Utrecht in het weekend van 16 en 17 juni tien korte documentaires. Ook zullen er 25 documentaires van jonge makers van over de hele wereld te zien zijn.

Twintig getalenteerde studenten Journalistiek hebben onder leiding van professionals in duo’s de documentaires in een halfjaar geproduceerd. Deze films worden zaterdag 16 en zondag 17 juni tussen 10.00 en 15.00 uur vertoond in het Louis Hartlooper Complex aan het Ledig Erf, hartje Utrecht.

Een onafhankelijke jury bestaande uit o.a. Dominique Mollee (Hollandse Hoogte) en Bert Jan Hendriks (RTL Z) maakt na afloop bekend wie dít jaar de winnaar van het festival is. Daarnaast kan er door de bezoekers gestemd worden voor de publieksprijs.

Eerder gemaakte CampusDoc producties zijn vertoond op film festivals in onder andere Seattle, Manchester, Cork, Tokyo, Rome, en Doha (Qatar). Ook zijn documentaires uitge-zonden door regionale TV-stations en waren te zien via NPO2 Doc.

De volgende documentaires zijn (in een al bijna uitverkocht Louis Hartlooper Complex) te zien: De Veteraan, Betere dagen, Vechtlust, Lili, Ons Café, The Art of Disrespect, Bijna Vrij, Afro Bros, Verslaafd aan God, en Non Stop.

Naast de ‘Utrechtse’ producties zijn er ook 25 documentaires te zien van studenten verbonden aan Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool van Amsterdam en Fontys Hogeschool (Tilburg). Ook worden er buitenlandse documentaires vertoond van studenten uit Engeland, Verenigde Staten, Spanje, Ierland en Zuid Afrika. Laatste tickets zijn nog te bestellen via CampusDoc.net