Metalband kondigt afscheidsshow aan op Big Ass Metal Fest

Van onze Bloodgod-verslaggever - De Utrechtse metalband Bloodgod stopt ermee. De allerlaatste show vindt plaats op 30 juni 2018 in dB's in Utrecht, tijdens Big Ass Metal Fest #21 met o.a. Downcast Collision en The Mad Barron, Agonized uit Duitsland en Suffocation of Soul uit Brazilië.

Bloodgod bracht slechts twee releases uit ('Pseudologia Phantastica' in 2013 en 'Catharsis' in 2017), maar wordt sinds het ontstaan ​​in 2011 gekoppeld aan een reeks van geruchten.

Nu het einde van de band openbaar gemaakt is, worden sommige van de verhalen over het grillige gedrag van het driekoppige metalmonster voor de eerste keer bevestigd. Bassist en zanger Frank van Boven onthult: "De laatste druppel was dat Daan [Douma, gitaren en leadzang] straight-edge veganist werd en eiste dat we bietensap in plaats van geitenbloed gingen gebruiken voor onze satanische rituelen. Een cruciaal gebrek aan toewijding om trve te zijn, als je het mij vraagt."

Toen Daan Douma gevraagd werd om hierop te reageren, erkende hij alleen dat er achter de schermen sprake was van bizarre seksuele uitspattingen en zenuwinzinkingen na meervoudige verslavingen: "Aanvankelijk werd onze volledige bandgage uitgegeven aan drank. Maar toen Frank [van Boven] met steeds meer verslavingen te kampen kreeg, namen zijn stemmingswisselingen en zenuwinzinkingen navenant toe. Net als zijn seksuele escapades, moet ik toegeven."

Drummer Johnny Derechos was moeilijk te bereiken en stond erop om uitsluitend via faxmemo's te communiceren. Uiteindelijk stuurde hij de volgende handgeschreven verklaring: "Ik had een enorme tunnelvisie door Bloodgod, het nam mijn hele leven in beslag. Maar recent sloeg een zware vermoeidheid toe. Op dit moment bekijk ik de mogelijkheden van een carrière als aquarelschilder. Mijn eerste landschappen zijn opmerkelijk goed ontvangen in mijn vrienden- en familiekring. Ik heb blijkbaar aanleg."

Het uit elkaar gaan van Bloodgod komt voor veel van hun fans als een verrassing. Nog maar drie weken geleden bracht het Utrechtse trio zijn laatste videoclip uit voor 't Schrickelik Tempeest, over de hevige storm van 1 augustus 1674 die de bisschoppelijke kathedraal in hun thuisstad veranderde in ruïnes (zie filmpje hieronder dit bericht). 

Wie Bloodgod nog een keer op het podium wil zien en hun afscheidsshow wil bijwonen, kan tickets voor Big Ass Metal Fest # 21 bestellen via https://dbs.stager.nl/web/tickets/220601. Vroege vogels betalen €6,00. Kaarten in de reguliere voorverkoop kosten €8,00.