De Utrechtse fotografe Desiree Meulemans staat een jaar lang zeker een dag per week heel vroeg op. Ze bezoekt dan in de stad mensen die de dag beginnen thuis, op hun werk, of waar dan ook. Dit keer vroeg op bij Maya Eksteen van Radio M.: klikhier.

Het eerste programma op radio M Utrecht is ’Utrecht is wakker’ met Maya Eksteen. Maya begint een uur eerder, om 5 uur(!), om de uitzending goed voor te bereiden met Kees; producer van dienst. Huib is er ook al ruim voordat hij om 6 uur het eerste nieuws voorleest. Utrecht kan gerust wakker worden!

Utrecht in de vroegte, dat is de titel van het fotoproject en van de website waarop de foto's te zien zijn. Ook Nieuws030 presenteert iedere donderdag een van de foto's die deel uitmaakt van het beeldverhaal dat uit 10 tot 15 foto's bestaat.

Volgens Meulemans kunnen de onderwerpen bij 'Utrecht in de vroegte' alle kanten op en kan het heel alledaags zijn maar ook inspelen op de actualiteit. "Maar iedere week weer zal het onderwerp prikkelen, vertederen, verrassen of verbazen!", aldus de fotografe

Fotoboek

Doel is aan het eind van het jaar te kunnen laten zien hoe Utrecht in de breedste zin van het woord de dag begint. Het is de bedoeling om daar dan een fotoboek van te maken.

Wie Meulemans wil volgen kan dat door de website van het project te bekijken, klikhier.