Sportjournalist Hans van Echtelt schrijft in Vak P over FC Utrecht, dit keer over de uitwedstrijd tegen Vitesse, uitslag 2-1.

De vijfde zege in successie bleef in Arnhem uit. De formatie van Dick Advocaat gooide pas in de slotfase alle remmen los, maar toen was het te laat om Vitesse van de zege te beroven. Na een matte eerste helft waarin Gyrano Kerk tot twee keer de openingstreffer had kunnen forceren, bleek de thuisclub in staat om doelman David Jensen twee keer te passeren waarbij de anders zo solide keeper van FC Utrecht er beide keren niet overtuigend uitzag.

Toen invaller Cyriel Dessers toch nog koppend de aansluiting had geforceerd, had de bezoekende Domstedelijke ploeg nog een kwartier de tijd om een mogelijk wel verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen, maar de doelman van Vitesse wilde van geen wijken weten. Dus kreeg FC Utrecht ook het loon van de angst op het conto, want de ploeg leek lange tijd vooral te proberen met een verdedigende speelwijze succes te boeken, zoals dat ook in voorgaande wedstrijden gelukt was.

Vitesse bleek genoeg individuele klasse in huis te hebben om op de gedenkdag van clubicoon Theo Bos doeltreffend toe te slaan toen de FC-defensie even verslapte. Daarbij bleek dat sommige FC-spelers opnieuw de topvorm misten om dreiging te veroorzaken in de Arnhemse defensie. Daarbij valt Oussama Tannane ook uit de toon vanwege een misplaatst ogende arrogantie, waarbij hij wel over heel veel krediet lijkt te beschikken van de kant van de technische leiding.

Over twee weken wacht de thuisbeurt tegen De Graafschap, na een weekje interlandpauze. Dan moet FC Utrecht in staat zijn om wat meer aan klantenbinding te doen, want daar ontbreekt het de laatste thuiswedstrijden al te vaak aan. Je kan in het veld gaan om niet te verliezen en daarmee succes boeken. Maar er bestaat ook nog zoiets als amusementswaarde en daar snakt Galgenwaard op dit moment een beetje naar. De Graafschap lijkt een mooie tegenstander om weer eens meer spektakel te bieden.