Door Hans van Echtelt, die FC Utrecht niet meer vanuit Vak P, maar thuis op de bank volgt. 

Het kort geding dat FC Utrecht heeft aangespannen tegen de KNVB om de playoff-finale niet zondag te hoeven spelen, is vrijdagmiddag door de voorzieningsrechter verworpen. Dat betekent dat FC Utrecht zondagmiddag om 12.15 uur alsnog moet aantreden tegen Feyenoord om een plek voor Europees voetbal af te dwingen.

Na een lange zitting van rechtbank Midden Nederland werd FC Utrecht in het ongelijk gesteld, ondanks het feit dat de reglementen principieel nadrukkelijk anders uitgelegd hadden kunnen worden. Na het mislopen van de bekerfinale van vorig jaar een nieuwe domper voor de club van Frans van Seumeren. Die had al een dag eerder in een tv-programma  al voorspeld  ‘dat de KNVB opnieuw geen enkel oog zou hebben voor het clubbelang van FC Utrecht en dat het een verschrikkelijk slecht ongeorganiseerde bende is in Zeist zonder enige vorm van empathie’.

Desondanks meende de rechter ‘dat de KNVB voldoende aannemelijk had gemaakt dat gezocht is naar een alternatief om op zaterdagavond te spelen en dat het daardoor haalbaar was om de wedstrijd tegen FC Utrecht naar zondag te verplaatsen.’ Volgens de voorzieningsrechter doet haar beslissing ‘recht aan de sportieve uitgangspunten van het reglement van de KNVB’.         

Ondanks het feit dat zondagmiddag geen Utrechtse supporters welkom zijn in Rotterdam, reist er toch een delegatie af naar De Kuip om haar ongenoegen kenbaar te maken over de gang van zaken. Trainer Rene Hake hoopt dat dit gebeuren binnen de spelersgroep een extra motivatie zal oproepen om een goed resultaat te halen. ,,Ik begrijp de frustratie bij onze fans maar al te goed en dat gevoel leeft ook binnen de selectie. Zeker nadat ze vorig jaar ook al zo negatief zijn behandeld’’