Hans van Echtelt volgt FC Utrecht op de voet, dit keer over de plekken in het stadion en de gevolgen ervan voor deze rubriek.

FC Utrecht heeft besloten de supporters die toch een seizoenkaart hebben aangeschaft, in twee groepen (rood en wit) te verdelen. Dat betekent voor mijn vrienden op Vak P dat ze van elkaar gescheiden worden en elkaar voorlopig niet zullen treffen in Stadion Galgenwaard.

Volgens Teun den Hartog, de voorzitter van de supportersvereniging, had zijn club geen andere keuze. ,,Ik had het graag anders gezien maar we moeten ons aan de voorschriften houden. Als we de boel gewoon opengooien in Galgenwaard, hebben we binnen de kortste keren een uitbraak in Utrecht. En dan mag er voorlopig niemand het stadion nog in.’’ 

Dat betekent dat er voorlopig weinig te genieten zal zijn vanaf Vak P en dat deze rubriek zeker tot de winterstop en mogelijk definitief komt te vervallen, nu ook onze eigen vaste fotograaf geen onbelemmerde toegang meer tot het stadion heeft.

Zijn en mijn laatste ’optreden’ dateert van 8 maart toen FC Utrecht met 5-1 van Sparta won. En Jeroen Stoops die prachtige foto maakte van Dalmau die in tranen uitbarstte na zijn treffer en getroost werd door teamgenoot Maher. ‘Het is showtime in Galgenwaard’, luidde de kop boven die aflevering, voorlopig dus en mogelijk definitief de allerlaatste in een lange serie.

Vak P zal de rest van dit seizoen vrijwel zeker onderbezet zijn. Mijn vrienden uit Zeist, De Meern en Doetinchem hebben ook weinig trek om naar een sfeerloos stadion te komen voor een beperkt aantal wedstrijden, rood of wit gekleurd. De topwedstrijden tegen Ajax, PSV en Feijenoord zullen per loting verdeeld worden, dat wordt dus afwachten.

Ik troost me intussen in de wetenschap dat ik samen met mijn zoon en kleinzoon op hetzelfde Vak P op 4 maart tegen Ajax de mooiste wedstrijd van het vorig seizoen beleefde. Meteen de laatste keer dat we elkaar nog konden en mochten knuffelen. Het lijkt al mijlenver achter ons te liggen.