Vak P dit keer met verslaggever Ad van Liempt - Storm Franklin heerste in Galgenwaard, de slagregens stopten geen moment, en toch was niemand op het simpele idee gekomen om de wedstrijd FC Utrecht – Vitesse af te gelasten en uit te stellen naar een moment dat het voetbal weer een plezier zou zijn, om te doen en om naar te kijken.

Ooit gingen wedstrijden op onbespeelbare velden gewoon niet door, omdat het anti-voetbal dat erdoor veroorzaakt werd geen pretje was voor spelers en toeschouwers, maar daar doet de Eredivisie niet aan.

Pogingen in de rust om het water weg te krijgen.

Het was in het kille, onherbergzame stadion bovendien een lange zit. Vanuit het vak van de Vitesse-aanhang werd er vuurwerk op het veld gegooid, tot twee keer toe, wat meer dan een half uur oponthoud gaf. De QR-code die bij het betreden van het stadion nog altijd vereist is, biedt kennelijk geen bescherming tegen eencelligen die vuurwerk naar binnen smokkelen.

Vuurwerk in het Vitesse-vak. De wedstrijd wordt stilgelegd.

O ja, er werd ook nog een poging tot voetbal gedaan. We kregen geen enkele mooie aanval te zien, en dat was niet aan de spelers te verwijten. We zagen wel veel comedy-capers-taferelen, waarbij bleek dat spelers als Van der Maarel en Warmerdam zich bovenmatig thuis leken te voelen in de blubber.

Voor Utrecht maakte Moussa Sylla een lelijk doelpunt omdat een terugspeelbal smoorde in een plas en de keeper niet bereikte. Vitesse maakte in blessuretijd gelijk met een fortuinlijke achterwaartse kopbal van verdediger Danilho Doeki. In de tussentijd misten Sylla en Douvikas mooie kansen en moest Vitesse met tien man verder omdat Grbic geprobeerd had Van der Hoorn uit de wedstrijd te beuken.

Viel er voor Vak P dan echt niets te genieten? Nou, wie van tomeloze inzet houdt, kwam wel aan zijn trekken. De Utrecht-spelers vochten als leeuwen om de zesde plaats van Vitesse over te nemen. En wie van slidings van meer dan vijf meter houdt kon ook zijn hart ophalen. Maar verder vroegen we ons in Vak P geregeld af waar we eigenlijk naar zaten te kijken.

Het dieptepunt volgde ná de wedstrijd. De spelers van Vitesse gingen naar het uitvak en bedankten daar hun supporters met applaus voor de genoten steun – echt waar.

Maar, wat mij betreft, ook nog een klein hoogtepuntje. FC Utrecht trakteerde alle toeschouwers op een gratis warme worst. Er waren er kennelijk nog wat over, want na de rust kwam de vertrouwde verschijning van de worstverkoper weer de tribune op om nog wat extra omzet te maken. En inderdaad, hij kwam voorbij, en daar klonk weer die vertrouwde, puur  Utrechtse vraag: ‘Hejje geen roomijs?”

We zijn weer helemaal terug.

(fotoverslag Jeroen Stoops)

Weer of geen weer: Voor deze vlaggedraagster kan de middag al niet meer stuk

Het publiek was weer welkom.

Sylla heeft de 1-0 binnen getikt.

Veerman wist helaas niet te scoren.

Basisplaats voor Van de Streek.

Sylla maakte ook bijna de 2-0.

Rood voor Grbic.

Van de Hoorn in actie. Kort hierna werd hij vervangen door Janssen.

Toch nog een tegendoelpunt. 1-1