Hans van Echtelt - Het is een oude voetbalwet dat je afgestraft wordt voor het missen van kansen. En die ging ook weer op in Waalwijk waar FC Utrecht weigerde om de winst tegen RKC veilig te stellen na de voorsprong van 0-1. En prompt sloeg sluipmoordenaar Michiel Kramer in blessuretijd weer toe, zoals hij dat eerder tegen FC Utrecht had gedaan in het shirt van ADO en Feyenoord.

Het nieuwe trainersduo Kruys/Siberbauer startte dus niet met een drie punter zoals vooraf was gehoopt.  Menige supporter had gedacht dat het ‘oude wijn in nieuwe zakken’ zou worden met de huidige FC-ploeg maar dat klopte dit keer niet helemaal. De staf had weer een beroep gedaan in de basis op Simon Gustafson en die bleek onder toezicht van ‘mentor’ Dick Advocaat op de tribune meer geinspireerd dan veelal in eerdere wedstrijden het geval was en de Zweed legde de basis voor een aantal veelbelovende aanvallen.

En daarmee is meteen het probleem van dit seizoen gekenschetst. Een vroegere coach van mijn basketballende zoon zei ooit: ‘In een team heb je te maken met een kruiwagen. Wanneer te weinig spelers bereid zijn die kar te trekken en te veel spelers zich daarin verstoppen, dan heb je een groot probleem. Gustafson en Adam Maher behoorden als dragende spelers tot die categorie. En Willem Jansen, nu weer vertrouwd terug in de basis, is een van de weinigen die altijd en overal het voortouw neemt.

Dat het uiteindelijk vlak voor het eindsignaal van Marc Nagtegaal alsnog 1-1 werd, was vooral sneu voor Quinten Timber die met een fraai schot de score had geopend en daarmee zijn goede spel van de laatste tijd bevestigde.  Ook nu ging hij voorop in de strijd en behoort tot de spelers die zich nooit willen verstoppen. Komende zaterdag wacht Fortuna en dan is er nieuwe uitdaging voor het nieuwe trainersduo. Wij van Vak P zijn benieuwd of er weer iets van nieuw elan te proeven valt. Of dat het toch weer ‘oude wijn in nieuwe zakken’ blijkt te zijn.