Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer de gewonnen bekerwedstrijd tegen Groningen, uitslag 0-1. 

Voor de tweede keer in korte tijd heeft FC Utrecht de winst uit Groningen weggesleept. Dit keer was de volgende (derde) bekerronde de inzet van het duel. Dat de Domstedelijke formatie zaterdagavond nog steeds in de koker zit, is vooral te danken aan doelman Maarten Paes die in de enerverende slotfase met twee cruciale reddingen de winst veilig stelde. Het doelpunt van invaller Issah Abass, net ingevallen voor pechvogel Jean-Christophe Bahebeck, was dus goud waard.

Na afloop toonde trainer John van den Brom naast tevredenheid over het bereiken van de derde ronde, toch ook enige ontstemming over het vertoonde spel van zijn ploeg, ..We kunnen en moeten veel beter dan we op deze avond hebben laten zien. Zeker in de eerste helft waren we te passief en onzorgvuldig aan de bal. Dit in tegenstelling tot anderhalve week geleden toen we lang duidelijk de bovenliggende partij waren.’’

Voor de komende topper tegen Feyenoord is deze ontsnapping in Groningen mogelijk een stimulans om nu eens te demonstreren hoeveel potentie er in deze selectie zit. Vooral het matte spel van enkele spelbepalende pionnen in de ploeg mag enige zorg baren. Simon Gustafson en Adam Maher moeten in staat zijn om meer te brengen dan het plichtmatige aandeel dat ze in deze bekerwedstrijd lieten zien..

Met de winterstop in aantocht zal vooral de aandacht gericht zijn op het komende revalidatieproces van Bahebeck en Adrian Dalmau. Ook nu was Sander van de Streek weer de schaduwspits die veel ondankbaar werk moest verrichten maar  niet op deze stek thuishoort. Ook het herstel van Bart Ramselaar zal een factor van belang zijn evenals de mogelijke rentree van Vaclav Cerny. Kortom: boeiende bespiegelingen vanuit Vak P. Maar eerst zondagmiddag nog een mogelijk spektakelstuk bij de terugkeer van ‘onze’ Dick Advocaat en zijn manschappen in zijn Galgenwaard.