Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer laat hij het verslag over de uitwedstrijd tegen Heerenveen (uitslag 1-1) over aan zijn collega Ton de Ruiter.

René Hake presteert met Jong FC Utrecht in de eerste divisie ver boven de verwachting, dat kunnen we van John van den Brom en de hoofdmacht van de club niet zeggen. 13 punten uit zeven wedstrijden is de wonderbaarlijke score van de jeugdploeg. De eerste ploeg komt na zeven wedstrijden niet verder dan een teleurstellend aantal van 11 punten.

In de uitwedstrijd tegen een sterk Heerenveen zat er niet meer in dan een gelijkspel. De Friese ploeg liet de grootste kans op de winst liggen in de 75e minuut vanaf de penaltystip na een overtreding van Rico Strieder centimeters  binnen het strafschopgebied.  De voet van doelman Maarten Paes voorkomt de treffer. In de 2e minuut van de blessuretijd is het de hand van Warner Hahn die Bart Ramselaar van de winnende treffer afhoudt.

De lange bal is het wapen van FC Utrecht in de eerste helft. Adrian Dalmau en vooral Gyrano Kerk zijn een plaag voor de Friese defensie. De laatste opent de score met een fraaie stift na een prachtig pass van Leon Guwara. De Duitse verdediger kan even later niet voorkomen dat een voorzet van zijn tegenstander Mitchell van Bergen tot de gelijkmaker leidt.

De lat bij FC Utrecht ligt dit seizoen hoog vanwege de zomerse versterkingen op het middenveld. Erg vlotten doet het in die linie niet. Onzichtbaar in de eerste helft en dat ook John van den Brom ontevreden is tonen de tactische omzettingen in de tweede helft. 4-4-2  wordt 4-3-3 waarbij opvallend is dat Adam Maher slachtoffer wordt van de gewijzigde spelwijze.

Ook de tegenvallende Sander van der Streek wordt gewisseld. Tot een ommekeer leidt het niet. FC Utrecht is slordig aan de bal en heeft de handen vol aan de kundige dribbelaars van Heerenveen.