Hans van Echtelt laat zijn licht schijnen over het mislopen door FC Utrecht van Europees voetbal door besluiten bij de KNVB over het eind van de competitie 2019-20.

Dinsdag 5 mei wordt Frans van Seumeren zeventig jaar. Precies in een periode dat ‘zijn’ FC Utrecht zich opmaakt om het vijftigjarig bestaan te gaan vieren. Via de gewonnen halve finale tegen Ajax leken de spelers de clubeigenaar een fraai verjaardagsgeschenk te hebben geboden door de eindstrijd in De Kuip af te dwingen. Het coronavirus bleek een streep door de rekening, zo laat het zich tot nu toe aanzien.

Intussen hebben zich tal van ontwikkelingen voorgedaan die niet in het voordeel van FC Utrecht lijken te zijn. Zo heeft de UEFA de besluiten van de KNVB bekrachtigd en heeft het behalen van de bekerfinale nog geen voordeel in de besluitvorming opgeleverd. Toch geven Frans van Seumeren en zijn medestanders de juridische  strijd nog niet op onder het motto ‘Utrecht buigt nooit” en dus ook nu niet.

Feyenoord is bereid om de bekerfinale dit najaar alsnog op het programma te zetten, zonder dat er een Europees ticket aan verbonden mag zijn. Ook werd door Erik Dijkstra en Frans Evenblij namens het radioprogramm Bureau Sport de suggestie geopperd om de competitie en mogelijke ook de bekerfinale vanaf de strafschopstip te gaan beslissen zodat toch nog een spoor van rechtvaardigheid wordt aangebracht voor de rest van dit markwaardige seizoen.

Het zou voor de jarige Frans een mooie zaak zijn wanneer voor FC Utrecht toch nog een lucratief  Europees ticket in de wacht wordt gesleept. Aan de strijdbaarheid van de bijna zeventig jarige ligt het niet. Mocht zijn advocaat het niet voor elkaar krijgen, dan zullen wij van Vak P en de andere supporters het moeten doen met een zoete herinnering aan die onvergetelijke 5 maart toen Galgenwaard kolkte nadat Ajax met 2-0 aan de kant was gezet. Intussen: namens Vak P van harte gefeliciteerd Frans en blijf vooral gezond.