Sportjournalist Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer over de gewonnen uitwedstrijd tegen VVV: 2-6.

Gewoonlijk zit kleinzoon Guus (12) naast me op Vak P bij de thuiswedstrijden van FC Utrecht. Maar dit keer was hij van de partij in De Koel om samen met de spelers van zijn favoriete club het veld op te lopen. Guus was de eer toebedeeld om hand in hand met doelman David Jensen de traditionele trap af te dalen om samen het kunstgras van VVV te betreden. Zelf keept hij regelmatig bij Delta Sports, vandaar deze keuze.

En hij zou een historische uitzege van dichtbij mogen meemaken want FC Utrecht behaalde op deze doordeweekse wedstrijd de hoogste uitzege uit de geschiedenis van de fusieclub. Het werd liefst 2-6 in De Koel waar een hoofdrol was weggelegd voor Riechedly Bazoer die zijn beste wedstrijd sinds zijn komst naar Galgenwaard speelde. Met twee twee treffers, een vrije trap op de paal en twee assists had hij een belangrijk aandeel in de sensationele ommekeer in het scoreverloop: van 2-1 achter bij rust naar 2-6 bij het eindsignaal.

Na afloop moest een vrolijke aanvoerder Willem Jansen toegeven dat zijn ploeg pas in de tweede helft het nodige lef had getoond om de Limburgse opponent van het veld te spelen. ,,In de eerste helft gaven we de goals kinderlijk eenvoudig weg, daarna waren we veel energieker en was het genieten geblazen omdat we onze kwaliteiten optimaal benutten. Als we dit gaan doortrekken, kunnen we nog ver komen in dit seizoen.’’ Jansen doelde daarbij op het feit dat de vierde plek, met rechtstreeks recht op Europees voetbal, nu nadrukkelijk binnen bereik is gekomen.

De komende twee duels (uit tegen ADO Den Haag en thuis tegen Vitesse) zullen dan ook van cruciaal belang zijn. Trainer Dick Advocaat is die mening ook toegedaan. ,,VVV is een moeilijke tegenstander want PSV heeft hier pas in de slotfase de enige treffer gemaakt. Maar we hebben een uitstekende tweede helft gespeeld, met een goede Bazoer maar die jongen kan volgens mij nog veel beter. En ook de eerste goal die Michel Kramer maakte, was van grote kwaliteit. Over de vierde plek wil ik nog niet praten, we kijken van wedstrijd naar wedstrijd. Maar mooi dat we vanavond een clubrecord hebben neergezet, nu het vervolg nog.’’

Guus en aanvoerder Willem Jansen. Foto: Van Echtelt