Door Hans van Echtelt, die FC Utrecht niet meer vanuit Vak P, maar thuis op de bank volgt.

Het kan niet meer misgaan: FC Utrecht gaat het jubileumjaar extra luister bijzetten door een plek in de nacompetitie te behalen. De zege bij FC Twente maakt aan alle onzekerheid een einde, het resterende programma kan met een gerust hart tegemoet gezien worden voor trainer Rene Hake en zijn formatie. 

In Enschede heeft de historie zich vrijwel herhaald van 24 oktober 2020, toen beide ploegen in Galgenwaard tegenover elkaar stonden. Ook toen nam Twente brutaalweg al in de eerste minuut de leiding via dezelfde Danilo, waarna FC Utrecht de schade herstelde via Sander van der Streek (1-1) en Bart Ramselaar (2-1).

Van der Streek was ook nu verantwoordelijk voor de gelijkmaker waarna Gyrano Kerk de bal effectvol langs doelman Jeroen Drommel schoof. Die marge van 1-2 leek vergroot te gaan worden toen dezelfde Van der Streek een penalty mocht nemen. De topscorer van FC Utrecht weigerde zijn tiende treffer aan te tekenen door de bal over te knallen. De afspraak dat een neergelegde speler beter niet zelf de penalty kan nemen, ging dus weer eens op. 

Achteraf bleek het geen al te dure misser want FC Utrecht loodste de 1-2 veilig naar het eindsignaal van scheidsrechter Kevin Blom. Die gaf aanvoerder Willem Jansen nog een gele kaart zodat de FC-aanvoerder komende zaterdag in het thuisduel tegen Willem II wegens een schorsing zal ontbreken. Het zal hem en zijn teamgenoten nauwelijks deren gelet op de riante uitzichten op de nacompetitie.