Vak P is de rubriek van sportjournalist Hans van Echtelt over de capriolen van FC Utrecht, dit keer over de uitwedstrijd tegen Roda JC (1-4).

Het was erg lang geleden dat FC Utrecht een overtuigende zege in Kerkrade had geboekt. Daar was ik toevallig zelf getuige van, half mei 1980 toen de toenmalige trainer Han Berger zijn formatie naar een 1-3-zege loodste, via doelpunten van Leo van Veen (2x) en Willy Carbo. Zondag tussen half een en half drie moest ik aan die uitslag terugdenken toen Sander van der Streek de 1-3 voor zijn rekening nam Uiteindelijk werd het zelfs een historische zege omdat Zakaria Labyad koelbloedig de 1-4 binnen tikte. 

Het kan momenteel niet op voor de nieuwe coach Jean-Paul de Jong die nog steeds ongeslagen is sinds hij Erik ten Hag opvolgde. De ploeg speelt onder zijn leiding lekker onbevangen en minder schematisch dan onder zijn voorganger het geval was. Roda JC werd eigenlijk van het kastje naar de muur gestuurd terwijl de Limburgse formatie een week eerder AZ nog op 1-1 had gehouden.  Enige schaduwzijde betrof de blessures van aanvoerder Willem Jansen en ‘stofzuiger’ Rico Strieder, afgewacht moet worden of beiden op korte termijn weer ingezet kunnen worden.

Vorige week pleitten wij als vaste klanten op Vak P om Sander van der Streek nu eens een keer tot man-of-the-match te kiezen omdat hij tegen PEC Zwolle enorm veel vuil werk verrichte op het middenveld en ook nog eens de basis legde voor de 1-0 van Gyrano Kerk. In Kerkrade was de voormalige Cambuur-topscorer van nog meer van waarde voor zijn ploeg door twee keer te scoren en ook nog eens een assist voor zijn rekening te nemen. Samen met nieuweling Mateusz Klich geeft Sander het middenveld momenteel extra impulsen waarvan ook Yassin Ayoub profijt lijkt te hebben.

Komende zondag wacht FC Twente in Galgenwaard, om kwart voor vijf is het de laatste eredivisiewedstrijd van zondag 25 februari. Hopelijk kan de fraaie serie van Jean-Paul geprolongeerd worden en kunnen we elkaar op Vak P complimenteren met weer een mooie voetbalmiddag. Dat is het sowieso toch al voor mij omdat ik op deze dag 75 jaar hoop te worden. Het zal toch niet zo zijn dat coach Gertjan Verbeek mijn verjaardag gaat bederven door de punten uit Galgenwaard weg te pikken? Gelet op de goede vorm van de FC Utrecht-ploeg gaan we deze zondag vol vertrouwen tegemoet.