Sportjournalist Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer over de verloren uitwedstrijd tegen Ajax: uitslag 4-1.

Even leek het in de Johan Cruijff Arena op een sensatie uit te draaien toen Othmane Boussaid binnen een minuut de 0-1 binnenschoot op aangeven van Gyrano Kerk. De toeschouwers in Amsterdam, nauwelijks bekomen van het trauma tegen de Spurs, schoven onrustig heen en weer op hun stoelen. Het zou toch niet waar zijn, opnieuw een mentale dreun voor hun favorieten.

Mijn jongste zoon had meteen een antwoord paraat. ,,Het voetbal wint uiteindelijk altijd’’, zei hij na het sensationele begin en zo was het natuurlijk ook dit keer in de Arena. Ajax herpakte zich en ondanks moedig verzet van de Utrechtse zijde stond de uiteindelijke zege voor de Amsterdamse formatie toen al vast. Het werd uiteindelijk ‘slechts’ 4-1 omdat doelman David Jensen tot de uitblinkers behoorde en lange tijd zijn ploeg in de race hield.

Komende woensdag wacht het laatste reguliere duel, thuis tegen Heerenveen. Daarna komt de tegenstander in de nacompetitie uit de koker rollen, het kunnen opnieuw de Friezen worden, maar ook FC Groningen ligt nog op de loer. Heeft FC Utrecht iets te zoeken in dit toegift of zal blijken dat de ploeg toch kwaliteit mist om alsnog enkele wedstrijden zichzelf te overtreffen? Wij op Vak P wachten niet al te hoopvol af.

Zeker is dat het verspelen van de vijfde plek FC Utrecht heel wat geld gaat kosten aan tv-rechten. Dat geld gaat nu naar Vitesse wanneer door de ploeg uit Arnhem deze positie wordt behouden. Daar komt bij dat de uitslagen van de laatste weken weinig bemoedigend zijn, hoewel aanvoerder Willem Jansen en trainer Dick Advocaat na het verloren duel tegen Ajax nog benadrukten ‘’dat in zo’n extra serie alles mogelijk is.’’

Intussen kunnen we niet anders doen dat Erik ten Hag als voormalige FC Utrecht-trainer te complimenteren met de prestaties van zijn ploeg. Nog nooit heeft een nederlaag in Amsterdam tal van FC-supporters zo weinig pijn gedaan als dit keer!