Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht.

Waarschijnlijk is dit het laatste transfernieuws voor het sluiten van de markt: goaltjesdief Nick Venema wordt voor een seizoen uitgeleend aan Almere City. Een opmerkelijke beslissing van technisch directeur Jordy Zuidam. ,,In overleg met Nick hebben we een club gezocht waar hij meer speelminuten zou krijgen dan bij FC Utrecht en Almere toonde grote belangstelling voor hem,’’ zo legt Zuidam de beslissing uit om de publiekslieveling in Galgenwaard elders te stallen.

Venema (20) kwam tot nu toe tot 24 duels in de eredivisie maar was ook een erkende goaltjesdief in het tweede elftal van FC Utrecht. ,,Almere City is een ambitieuze club en speelt bovendien op gras, allemaal factoren die hebben meegespeeld bij deze transactie, ‘’ aldus het management van FC Utrecht. De transferperiode voor Nederlandse spelers eindigt binnen enkele dagen. ,,Ik denk niet dat FC Utrecht nog verdere zaken zal doen in deze laatste periode,’’ zo concludeert Zuidam.

FC Utrecht speelt komende zondag de uitwedstrijd tegen FC Twente, een duel dat geleid zal worden door Houtenaar Jeroen Mansschot. Vrijwel zeker zal Bart Ramselaar, enkele dagen terug overgenomen van PSV, tot de selectie van zijn vroegere club behoren. Sander van der Streek is waarschijnlijk nog niet fit genoeg om in Enschede van de partij te zijn. Venema mag morgenavond al meespelen met zijn nieuwe club Almere City in de uitwedstrijd tegen Ajax 2.

Venema (links) eerder dit seizoen tegen PEC. Foto: Jeroen Stoops