Vak P met Hans van Echtelt - Voor de aftrap van FC Utrecht-Vitesse hoorde ik massaal het lied ‘Laat de zon in je hart’ meezingen  met Rene Schuurmans. Het hele stadion zong ook het refrein mee: ‘Geniet van het leven, het duurt nog maar even’.

Ook wij op Vak P deden uitbundig mee, zoals we ook na afloop nog vol goede moed Vak P verlieten. Drie generaties zagen het na de 3-1 wel zitten voor de return in Arnhem, ook viel de late onnodige tegengoal ons zwaar op de maag. We waren er toch niet helemaal gerust op.

Na de teleurstellende 3-0 van zondagavond moest ik weer aan dat liedje terugdenken. Maar dan met een wat aangepaste tekst. ‘Geniet van FC Utrecht, want het duurt nog maar even’. Euforie en ontgoocheling gaan immers hand in hand wanneer je supporter van deze club mag zijn. Wij de schrijvers op Vak P (Ton, Ad en ik) zijn intussen ervaringsdeskundigen geworden, je weet nooit wat je in Galgenwaard kunt verwachten.

En zo kijken we ook op dit seizoen terug. Prachtige overwinningen op Ajax en Feyenoord, maar ook een bekeruitschakeling bij NAC en vooral ook een serie teleurstellende resultaten in de tweede seizoenhelft. Met het ontslag van die fatsoenlijke trainer Hake voor mij persoonlijk als dieptepunt. 

Vitesse heeft FC Utrecht weer met de neus op de feiten gedrukt. Een weinig evenwichtige selectie die voor eigen publiek boven zichzelf kan uitstijgen en in uitduels de ondergrens kan passeren zoals tegen Willem II en nu ook weer in Arnhem.

Hoe dan ook, het sprankelende thuisduel tegen Vitesse en dan vooral die openingstreffer van clubicoon Willem Jansen, dat zal mijn familie en de rest van Galgenwaard niet snel moeten vergeten. Dat was volop genieten, al duurde het maar even. Om precies te zijn: drie dagen...