Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, uitslag 1-2. 

De ruim 21.000 toeschouwers in Galgenwaard hebben een zinderend kijkspel gezien zonder dat de thuisclub de beloning kreeg voor het goede spel. In tegenstelling tot de laatste (wel gewonnen) duels toonde de Domstedelijke formatie nu wel tegen Feyenoord de potentie van de selectie. Dat er na het laatste fluitsignaal van 1-2 op het scorebord stond, was frustrerend voor de spelers van de thuisclub. En voor de fel meelevende FC-supporters die tot ver in blessuretijd op de verdiende gelijkmaker bleven hopen.

Aanvoerder Willem Jansen die een jubileumwedstrijd afwerkte verwoordde het na afloop kernachtig. ,,Wij krijgen kans op kans maar belonen onszelf niet terwijl Feyenoord bij de eerste de beste mogelijkheid raak schiet,’’ aldus de man die in de slotfase nog tegen een gele kaart opliep van de arbitrage die FC Utrecht niet al te gunstig gezind bleek. Zo leek de rode kaart voor doelpuntenmaker Justin Hoogma tamelijk overdreven terwijl ook situaties in het strafschopgebied niets opleverden.

De pluspunten waren na afloop toch in de meerderheid. Dat FC Utrecht de Rotterdamse opponent een uur lang in de tang had genomen, was verdienstelijk. Dat Adrian Delmau als invaller eindelijk zijn rentree maakte en dat verdienstelijk deed, biedt hoop voor de tweede helft van het seizoen. De tactische wissel tussen Sander van der Streek (terug als balafpakker op het middenveld) en Simon Gustafson (meer vooruitgeschoven en daardoor dreigender) pakte goed uit en zal in de toekomst zeker herhaald worden. Dus de nederlaag tegen Feyenoord ook wat meer perspectief.

Advocaat weer in de Galgenwaard. Hier feliciteert de trainer van Feyenoord Kökcü met de 1-0. Foto: Jeroen Stoops

Dat Dick Advocaat in de slotfase herhaaldelijk met zijn horloge in de weer was om het laatste fluitsignaal af te dwingen, was veelbetekenend voor deze attractieve wedstrijd. Feynoord moest tot het gaatje gaan om de winst vast te houden en zelfs met tien man weigerde het leeg gestreden FC Utrecht te capituleren en bleef de 1-3 uit.

De competitie ligt nu stil tot half januari, dan wacht het vervolg met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Maar zeker zo boeiend wordt het vervolg van de bekerstrijd met FC Eindhoven en waarschijnlijk Go Ahead Eagles als uit te schakelen tegenstanders.

Fotoverslag: Jeroen Stoops

 Klaiber aangepakt door Sinisterra.

Vermeer verslagen; Hoogma heeft de 1-1 binnen gekopt.

Kerk ziet zijn inzet net naast gaan.

Spelers van Feyenoord vieren de 1-2 voor het eigen publiek.

Maher weet de gelijkmaker net niet te maken. Utrecht gaat als zevende de winterstop in.