Sportfotograaf Jeroen Stoops en verslaggever Hans van Echtelt volgen voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer de thuiswedstrijd tegen Vitesse, uitslag: 1-1. 

In een sfeervol Galgenwaard verzuimde FC Utrecht vrijdagavond een kloof te slaan met rivaal Vitesse. De ploeg van Dick Advocaat had zichzelf kunnen belonen door enkele riante kansen op meer goals te benutten.  Cyriel Dessers (vooral hij), Gyrano Kerk en Sander van der Streek weigerden om in de buurt van doelman Pasveer de trekker over te halen. En omdat de koppende gelijkmaker van Tim Matavz letterlijk uit de lucht kwam vallen, stond er na negentig enerverende minuten slechts een magere 1-1 op het scorebord.

Vitesse is dus het meest kansrijk voor de tweede confrontatie om Europees voetbal die komende dinsdag op het programma staat. De Arnhemse formatie is dit seizoen ijzersterk in eigen huis en FC Utrecht zal boven zichzelf moeten uitstijgen om alsnog het begeerde Europese ticket in de wacht te slepen. Hoe dan ook, de laatste thuisbeurt van dit seizoen was beduidend beter dan verwacht. Zeker gelet op de lijst van afwezigen: doelman David Jensen (verstuikte duim) en de geblesseerden Bazoer, Bahebeck, Boussaid en Van Overeem waren niet inzetbaar.

De wedstrijd tegen Vitesse kreeg overigens een mooi voorspel want talrijke supporters hadden lopend een mars georganiseerd vanaf het Ledig Erf richting het stadion, een sfeeractie die door de FC-spelers enorm op prijs werd gesteld. Het was een veelbelovende aanhef naar een voetbalavondje die meer spektakel bood dan vooraf was ingeschat. Voor Dick Advocaat en zijn staf een waardig afscheid van het thuispubliek, hoe het verloop in Arnhem komende dinsdag ook zal zijn.

Utrecht trainer Advocaat en Vitesse trainer Sloetski in gesprek voor aanvang van de wedstrijd. Fotoverslag: Jeroen Stoops

Galgenwaard in vuur en vlam.

Gavory is eerder bij de bal dan Dauda.

Van de Streek kopt de 1-0 binnen.

Blijdschap na de 1-0.

Doelman Marsman, die de geblesseerde Jensen verving, wordt gepasseerd door Matavz: 1-1.

Kerk schiet de bal langs Pasveer. De paal stond een doelpunt helaas in de weg.

Emanuelson baalt als Pasveer de bal net voor zijn neus vangt.

Een zichtbaar teleurgestelde Jansen wordt bedankt door assistent Dijkhuizen.