Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer de gewonnen uitwedstrijd tegen Ado-Den Haag, uitslag 2-4.  

Het zal je gebeuren. Binnen twintig minuten met 2-0 achter in Den Haag en dat na de bittere pil die enkele daarvoor al geslikt moest worden in Mostar. De fans van FC Utrecht moesten natuurlijk meteen terugdenken aan het rampscenario van vorig seizoen toen hun favorieten in hetzelfde stadion met liefst 5-0 werden afgeslacht.

Maar dat gebeurde nu niet. Met een ontketende Gyrano Kerk in de hoofdrol werd binnen de kortste keren de fataal lijkende achterstand weggepoetst. En dat was niet de eerste verrassing. Want in het doel van FC Utrecht stond niet vaste kracht David Jensen maar de 21-jarige Maarten Paes. De 1.91 meter lange geboren Nijmegenaar kreeg de voorkeur nadat Jensen met zijn weinig doortastende  optreden in Mostar en mogelijk ook al bij eerdere gelegenheden het vertrouwen bij de technische leiding blijkbaar voorlopig heeft verspeeld.

Het zier er dus naar uit dat komende zondag om kwart voor vijf tegen PEC Zwolle en mogelijk ook langer daarna een andere eerste doelman in het FC-team opgesteld zal worden. Het was trouwens niet de enige goede wissel van trainer John van den Brom. Ook de vervanging van het o zo licht ontvlambare ‘enfant terrible’ Cerny pakte goed uit ten gunste van de scorende Venema. En eerder in de wedstrijd moest ook Lonwijk al  plaats maken voor dynamische Abass, ook dat bleek een beduidende verbetering.

Dat het uiteindelijk 2-4 werd in Utrechts voordeel, had natuurlijk ook te maken met de povere weerstand van ADO Den Haag. Een ploeg van het kaliber Zrinjski maar het verschil zat ‘m dit keer in de mentale weerbaarheid van de FC-ploeg. Of zoals aanvoerder Willem Jansen het na afloop uitdrukte; ,,Na de superteleurstelling van donderdag mocht het niet gebeuren dat we opnieuw tegen een domper van jewelste zouden oplopen. Gelukkig hebben we voor onze supporters het een en ander rechtgezet.’’