Door Hans van Echtelt, die FC Utrecht niet meer vanuit Vak P, maar thuis op de bank volgt. 

Het is FC Utrecht niet gelukt om sportief revanche te nemen op de KNVB. Het beslissende duel tegen Feyenoord werd met 2-0 verloren, na een wedstrijd waarin de bezoekers uit de Domstad voor rust niet zichzelf waren. Het leek alsof de uitbundige manier waarop de ploeg bij Galgenwaard uitgezwaaid was (een demonstratie in Rotterdam was afgeblazen), als een loden last op de schouders van de spelers rustten.

Zelfs clubeigenaar Frans van Seumeren had een plekje gezocht langs de snelweg om de selectie een hart onder de riem te steken. Met vuurwerk en spreekkoren werd koers gezet naar Rotterdam waar Feyenoord voor rust de bovenliggende partij was en verdiend op 1-0 kwam.

Breekpunt was daarna mogelijk de uiterst omstreden beslissing van arbiter Dennis Higler die weigerde om Feyenoorder Leroy Fer met rood weg te sturen na een doodschop. Ook de VAR in de persoon van Martin van den Kerkhof greep niet in zodat Feyenoord met elf man aan de tweede helft mocht beginnen. FC Utrecht bleek ineens een stuk strijdvaardiger en pakte de thuisclub nu wel bij de strot. Riante kansen voor Gyrano Kerk en Adrian Dalmau werden gemist waarna Bryan Linssen op de valreep de beslissende 2-0 kon binnenlopen.

Het seizoen zit er dus op, ook voor Vak P. Een jaar waarin FC Utrecht in de eerste helft van de competitie verzuimde om voldoende punten te verzamelen in wedstrijden die gewonnen hadden moeten en kunnen worden. De trainerswissel Van den Brom-Hake pakte positief uit en daardoor kon de zesde plaats al tijdig veilig gesteld worden. Maar in de beslissende afronding tegen Feyenoord stak het oude euvel, het missen van doelrijpe kansen, weer de kop op. En zo kon het lustrumjaar niet opgeluisterd worden met Europees voetbal. Trainer Hake: ,,Jammer dat we vanmiddag te laat het lef en de overtuiging aan de dag legden die bij FC Utrecht passen. Het zou de beloning geweest zijn voor onze opmars na de winterstop. We hebben ons echt weer tekort gedaan.’’ En nu maar hopen dat Vak P er binnenkort weer bij is.