Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer de verloren thuiswedstrijd tegen RKC, uitslag 0-1. 

De wanhopige spreekkoren van de Bunnik Side waren op deze kille middag blijkbaar niet aan FC Utrecht besteed. ,,FC Utrecht wakker worden’’ werd er nadrukkelijk geschreeuwd toen de thuisclub tegen nummer laatst RKC  bleef volharden in voorspelbaar ‘slow motion-voetbal’ waardoor de formatie uit Waalwijk moeiteloos overeind bleef. En uiteindelijk ook nog met 0-1 won, niet eens een onverdiende zege.

In tegenstelling tot de thuisduels tegen Fortuna en PSV was op zondag 1 december verveling troef op de met ruim 18.000 toeschouwers bevolkte tribunes van Galgenwaard. Het leek er op dat FC Utrecht dacht met een plichtmatige inzet dit Waalwijkse varkentje te kunnen wassen. Maar RKC had dit seizoen al vaker getoond ten onrechte onderaan de ranglijst te staan, door onlangs nog bij Feyenoord lang op de been te blijven en door Vitesse vorige week nog te kloppen.

Deze waarschuwing aan het adres van FC Utrecht bleek vergeefs, want pas in het laatste kwartier schrok de ploeg wakker. In die slotfase werd doelman Etienne Vaerssen daadwerkelijk op de proef gesteld en kwam er ook weer leven op de Bunnik Side. Wij op Vak P vroegen ons dan ook terecht af waarom de thuisploeg niet meteen na het eerste fluitsignaal van Sander van der Eijk ouderwets de aanval koos, daarbij het risico van een tegentreffer op de koop toe nemend.

Met het komende programma voor de boeg lijkt FC Utrecht verder weg te kunnen zakken van de zo vurig gewenste vierde plek. Uitduels tegen FC Groningen komende zondag en daarna uit bij Heracles zijn geen gemakkelijke klussen, en ook het bekerduel in het hoge Noorden zal daarna geen sinecure worden. De kans dat eredivisietopscorer Cyriel Dessers over twee weken zijn gram gaat halen tegen zijn oude club, is ook niet denkbeeldig. Zijn elf treffers tot nu toe in dit seizoen steken schril af tegen het totaal dat zijn gekozen opvolgers bij FC Utrecht bij elkaar gesprokkeld hebben.

Sow probeert te voorkomen dat Maher de bal in het veld houdt. Fotoverslag: Jeroen Stoops

Van Overeem in duel. Hij moest in de tweede helft plaats maken voor Makienok.

Het lukt invaller Makienok net niet om de 1-1 te maken.

Guwara in gevecht met Spierings.

Een illusie armer verlaten de spelers het veld.