Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer de verloren thuiswedstrijd tegen AZ, uitslag 0-3. 

Na afloop stond er 0-3 op het scorebord van Galgenwaard en had FC Utrecht een lesje in effectiviteit gekregen van AZ. In tegenstelling tot de fikse nederlaag bij Ajax had de formatie van John van den Brom nog wel een behoorlijk aandeel in het veldspel maar in de laatste voorzetting ontbrak overtuiging. Daar had de ploeg uit Alkmaar geen problemen en dat verklaarde na afloop de hoog opgelopen score.

‘’Tot de fortuinlijke openingsgoal van AZ zaten we goed in de wedstrijd, daarna knapte er iets in mijn elftal. En na 0-3 was het natuurlijk helemaal klaar met de wedstrijd,’’ aldus de FC-coach die komende zondag tegen RKC de gelegenheid moet aangrijpen om de reeks nederlagen te doorbreken. Dat zal overigens niet meevallen omdat de Waalwijkse formatie ondanks de lage klassering geen slecht team heeft.

Az heeft zojuist het derde doelpunt gemaakt. Foto: Jeroen Stoops

Terug naar de Galgenwaard waar het inderdaad tot de 24e minuut gelijk opging en FC Utrecht zelfs enkele kansen wist te scheppen. Dat veranderde abrupt toen Teun Koopmeiners zijn vrije trap via de rug van Gyrano Kerk achter de verblufte Maarten Paes zag caramboleren. AZ kreeg een enorme stimulans en greep de regie meteen in handen, hetgeen in de draaie 0-2 van Oussama Idrissi resulteerde die aarzeling in de Utrechtse defensie resoluut afstrafte.

Dat kersverse international Myron Boadu uiteindelijk na een gestroomlijnde counter de 0-3 binnen schoof, maakte het voor de supporters van de thuisclub extra zuur. Het laatste half uur werd namelijk een formaliteit. Waar de eerdere thuiswedstrijd tegen PSV in de slotfase tot grote euforie leidde, ging een de van de toeschouwers al ruim voor het eindsignaal van Bjorn Kuipers naar de warme kachel. Duidelijk was intussen geworden dat AZ momenteel een maatje te groot is voor FC Utrecht.

Kerk in duel met Idrissi. Fotoverslag: Jeroen Stoops

Reus Makienok met Hatzidiakos op zijn hielen.

Sugawara probeert Van Overeem van de bal te houden.

 Scheidsrechter Kuipers heeft afgefloten. Maher praat nog wat na met oud-ploeggenoten.