Hans van Echtelt - En weer herhaalde de geschiedenis zich. FC Utrecht moest tegen Feyenoord in de 90-ste minuut de winst uit handen geven. In de Adelaarshorst was het opnieuw raak toen Go Ahead uit een scrimmage via Sylla  Sow (ex-FC Utrecht) in dezelfde vermaledijde 90e minuut de bal achter doelman Vasilios Barkas kon werken.

De 2-2 mag dan als een mokerslag aangekomen zijn bij de spelers en supporters uit de Domstad, maar die uitslag deed wel recht aan de verhoudingen in het veld. FC Utrecht verzuimde voor rust te profiteren van mentale kwetsbaarheid bij het aangeslagen Go Ahead nadat Van der Streek er in de dertiende minuut al 1-2 van maakte. Een eigen doelpunt van Willumsson (0-1) en een bijzonder fraaie van Adekaye (1-1) gingen daaraan vooraf. 

In de tweede helft herpakte de thuisclub zich energiek en nam de regie van de wedstrijd stevig in handen. Trainer Rene Hake had zich na zijn voortijdig vertrek bij FC Utrecht blijkbaar voorgenomen om zeker tegen zijn oude club het record van tien achtereenvolgende ongeslagen duels te laten afbreken. Massaal belegerde Go Ahead het heiligdom van Barkas die met enkele miraculeuze reddingen lang de 1-2 op het scorebord hield.

Maar precies zoals tegen Feyenoord leek de FC-formatie adem tekort te komen om de winst over de streep te trekken. Want die vermaledijde negentigste minuut moest immers nog komen. En nu was Sean Klaiber de ongeluksvogel die Sylla in de gelegenheid stelde doeltreffend met het rechterbeen toe te slaan. 

Komende zondag wacht in Enschede de belangrijke confrontatie met FC Twente, de revelatie van dit seizoen. De ploeg van directeur Jan Streuer (ex-FC Utrecht) en Ron Jans is op eigen veld bijna onverslaanbaar, met goaltjesdief en voormalige FC’er Ricky van Wolfswinkel veelal in een glansrol. Tegen Ajax demonstreerden de Tukkers zaterdagavond dermate veel dreiging dat FC Utrecht daar beter voor de dag zal moeten komen dan in de sfeervolle Adelaarshorst.

Twee presentjes mogen in Enschede niet verwacht mogen worden. We zijn er niet gerust op dat het weer tot de negentigste minuut zal duren voordat een beslissing valt zoals in de voorgaande duels van FC Utrecht. Overigens heeft de bekerloting ook al een pittige opponent opgeleverd, namelijk AZ in Alkmaar. Het worden boeiende maar ook confronterende weken voor de formatie van Michael Silberbauer.