Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer over de thuiswedstrijd tegen Emmen: 3-1.

Vorig seizoen verloor FC Utrecht twee keer van de toenmalige debutant Emmen. Daar kwam dit keer verandering in via een 3-1-zege die pas ver in blessuretijd met deze marge tot stand kwam. De ruim 17.000 toeschouwers werden zaterdagavond (te) lang in spanning gehouden want vooral na rust bleven tal van doelrijpe Utrechtse kansen onbenut waardoor de angst toesloeg in Galgenwaard: het zal niet toch weer zoals tegen VVV Venlo op een sportieve kater uitlopen?

Bahebeck schiet de bal in de 96e minuut beheerst langs keeper Telgenkamp: 3-1. Foto: Jeroen Stoops

Dat gebeurde uiteindelijk niet, Jean-Christophe Bahebeck  knalde in extremis de verlossende derde treffer achter doelman Dennis Telgenkamp waarna invaller-scheidsrechter Rob Dieperink vrijwel meteen affloot. Er werd luid maar vooral opgelucht gejuicht want Emmen had lange tijd gelijke tred gehouden en was voor rust zelf vaker dreigend voor doelman Maarten Paes opgedoken dan de thuisclub, waarbij de paal nog een keer redding moest brengen.

De vraag is waarom FC Utrecht zoveel moeite heeft met op papier slechtere opponenten. Dit keer was Mark van der Maarel als vleugelverdediger opgesteld, hetgeen hem onwennig afging. Ook Sander van de Streek was terug na zijn enkelblessure en ook hij toonde ondanks volijverig optreden, nog niet zijn vroegere vorm. Gelukkig ontpopt Adrian Dalmau zich steeds weer als goaltjesdief, ook nu was hij met een kopbal weer trefzeker.

De problemen liggen vooral op het middenveld waar de veel geroemde Adam Maher steeds weer een vertragende factor blijkt. Samen met de technisch vaardige Bart Ramselaar wordt te vaak de bal opgeeist waardoor er te weinig diepte in het aanvalspatroon van FC Utrecht ontstaat. Ook Simon Gustafson is een man die graag aan de bal komt maar met een trio dat om de hegemonie op het middenveld strijdt, kan een tegenstander van het kaliber Emmen zich steeds hergroeperen, zoals zich dat ook thuis tegen VVV Venlo al openbaarde.

Kortom, nog volop werk aan de winkel voor de technische staf.

Voor aanvang van de wedstrijd werd judoka Judoka Noël gehuldigd. De judoka uit Houten veroverde in Japan de wereldtitel in de klasse tot 90 kilogram. Foto's: Jeroen Stoops

Beste probeert uit alle macht Kerk tegen te houden.

Dalmau heeft de 1-0 binnen gekopt.