Door Hans van Echtelt, die FC Utrecht niet meer vanuit Vak P, maar thuis op de bank volgt.  

Het meest trieste beeld uit De Kuip tijdens Feyenoord-FC Utrecht was geen spelmoment, zelfs niet van de ontreddering in de Domstedelijke defensie na de niet verdiende gelijkmaker (1-1) van Geertruida. Het was ongetwijfeld het televisiebeeld van een eenzame man op een geheel lege tribune. Het ging om FC-eigenaar Frans van Seumeren zonder vrouw Gonnie aan zijn zijde. Met een VIP-kaart op zijn jas gewapend keek hij gespannen toe naar de verrichtingen van zijn ‘eigendom’ op het veld.

Ik moest terugdenken aan een veel mooier beeld van dezelfde Van Seumeren, in een omarming met Mark van der Maarel en niet zo lang geleden vastgelegd door onze fotograaf Jeroen Stoops. De voorzitter mocht toen nog het veld oplopen en een van zijn spelers knuffelen. Maar dat was voor het corona-tijdperk en er ook nog publiek toegelaten werd bij voetbalwedstrijden van FC Utrecht.

Ongetwijfeld zou Frans op deze middag graag hetzelfde gedaan hebben met Mark van der Maarel toen deze speler de 0-1 achter Feyenoord-doelman Nick Marsman schoof.  Het was een bijzondere treffer, waard voor een extra knuffel.De verdediger speelde immers zijn 250-ste wedstrijd in FC-shirt en bekroonde dat jubileum dus met dit doelpunt.

Na afloop kon Van der Maarel zijn vreugde over de openingstreffer maar ingehouden vieren.,  ,,We hadden hier natuurlijk met overtuigende cijfers moeten en kunnen winnen. Het leek soms dat doelman Nick Marsman een magneet aan zijn handschoenen had zitten, hij hield alles tegen. Gelukkig lukte hem dat niet bij mijn inzet, ik schoot de bal tegendraads in en toen was het gelukkig wel raak.’’

Dat Mark eigenlijk het best ‘man of the match’ genoemd mocht worden, kwam ook omdat hij vlak na het beginsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis  de bal keihard tegen de paal van zijn eigen doel kopte waarna Maarten Paes de rebound wonderwel kon wegwerken. Voor die vreemde actie zal Frans van Seumeren op de eenzame tribune vrijwel zeker minder waardering hebben gehad.