Vak P is de rubriek van sportjournalist Hans van Echtelt over de capriolen van FC Utrecht, dit keer over de thuiswedstrijd tegen FC Twente (3-1).

Het werd dan toch nog een mooie avond in Galgenwaard, ondanks de bittere kou.  In de rust was ik er – en met mij de buren op Vak P – niet gerust op dat mijn 75e verjaardag extra luister bijgezet zou krijgen. FC Utrecht speelde in de eerste helft immers stroperig en slordig zodat FC Twente alle gelegenheid kreeg om het eigen spel te spelen. De openingstreffer kwam niet uit de lucht vallen, een tweede Tukkerse goal zou in die fase zeker niet tot een onmogelijkheid behoort hebben.

Kerk in duel met Lam. Foto: Jeroen Stoops

Maar zie, de toevalstreffer van Sean Klaiber vlak voor rust bracht weer wat zelfvertrouwen bij iedereen om ons heen. ,,Zullen we dan toch Feijenoord nog kunnen passeren op de ranglijst,’’ was een veel gehoorde opmerking om me heen. En zo geschiedde. FC Utrecht kwam herboren uit de kleedkamer, alsof de ploeg het record van Jean-Paul de Jong gretig wilde veilig stellen. Van het overwicht van Twente bleef niets meer over, het was nu gewoon wachten op een zo welkome FC-overwinning.

Het moment van de wedstrijd; Van de Streek in de defensie van Twente te slim af...

...en schiet de bevijdende 2-1 binnen.

Het mooie verjaardagsgeschenk moest toen nog komen, namelijk de fraai uitgespeelde derde treffer van Yassin Ayoub, voorafgegaan door een subtiel hakballetje van de weer uitblinkende Sander van der Streek (eindelijk eens tot man of the match uitgeroepen) Vrijwel zeker het mooiste doelpunt dat deze zondag 25 februari op de eredivisievelden te bewonderen viel en wat FC Utrecht betreft, misschien nu al de fraaiste goal die er dit seizoen in Galgenwaard gemaakt zal worden.

Zo hadden we na afloop gelukkig onze kou helemaal vergeten toen we ‘onze versie’ van Sweet Caroline meezongen bij de ereronde van de spelers. Inderdaad kwam het verwachtingspatroon van de rust uit, FC Utrecht is Feijenoord op de ranglijst gepasseerd. En onze luid toegezongen trainer heeft het record van Ton du Chatinier afgepakt via een reeks van liefst acht ongeslagen wedstrijden. De lezer zal intussen begrijpen hoe leuk het juist voor mij was dat uitgerekend op deze zondag de vierde plek op de ranglijst werd gerealiseerd. De FC had geen beter moment kunnen kiezen.

Opkomst teams; Onder de Domtoren door. Foto: Jeroen Stoops