Door Hans van Echtelt, die FC Utrecht niet meer vanuit Vak P, maar thuis op de bank volgt.  

Het plan zag er aanvankelijk zo veelbelovend uit. Een mooie affiche, FC Groningen – FC Utrecht. En een aan mij persoonlijk gerichte uitnodiging om gebruik te maken van de skybox van Arjen Robben om het duel comfortabel te bekijken. Maar door het corona-virus moest alles voortijdig afgeblazen worden.

Die persoonlijke uitnodiging voor deze box had alles te maken met de vriendschap van mijn in Groningen wonende jongste zoon met een zekere Joeval Benjamins.  Diens vader overleed niet zo lang geleden aan kanker en daarom besloot Joeval voor het Kanker Researchfonds een volledige triathlon te lopen, een zogenaamde Ironman. 

Iedereen mocht sponsoren en dat hebben we vanuit Midden Nederland uiteraard ook gedaan. Maar Arjen Robben deed meer. Hij bood aan om het laatste stuk van de triathlon mee te lopen. Dus na de 3,8 km zwemmen en de 180 km fietsen stond de 42 km lopen nog op het programma voor Joeval.

Ondanks storm en regen rende Robben de laatste 15 kilometer mee waardoor de media in Noord Nederland extra aandacht aan dit mooie initiatief van Benjamins schonken. Met een fraai resultaat van ruim 12.000 euro als opbrengst voor het goede doel. En een uitnodiging om gezamenlijk  een middag door te brengen in zijn skybox.

Zondagmiddag zou het dus zover geweest zijn, maar het gezin-Robben bleef thuis en dat gebeurde ook met mij. Arjen kwam alleen op zijn fiets naar het stadion om uiteindelijk nog een kwartiertje in te vallen.  Gelukkig voor mij en FC Utrecht scoorde hij de winnende niet en bleef het 0-0. Dat zou ik in ‘zijn’ skybox niet met erg veel vreugde meegemaakt willen hebben. Het zou dan nog erger dan een half mislukte middag geweest zijn.