Sportjournalist Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer over de thuiswedstrijd tegen Heerenveen: uitslag 3-1.

Volgens kenners is Vitesse de absolute favoriet in de nacompetitie die voor de deur staat. Maar FC Utrecht-aanvoerder Willem Jansen die tegen Heerenveen koppend de gelijkmaker scoorde, geeft zijn ploeg ook nog volop kansen. ,,Het zijn vier vrijwel gelijkwaardige teams, het kan alle kanten op. Wanneer wij een van onze betere dagen hebben, kunnen we in de nacompetitie voor een verrassing zorgen. Daar hoop ik op.’’

Het wordt dus Heracles, de eerst volgende opponent in de strijd om het Europese ticket. De ‘generale repetitie’ tegen Heerenveen verliep dinsdagavond bevredigend, met een 3-1-zege als eindresultaat. Ook in deze wedstrijd bleek dat het ‘reactievoetbal’ van Dick Advocaat weer rendabel was. De tegenstander had vaker de bal maar kon geen vuist maken. FC Utrecht wel, via Jansen, Sander van de Streek en Cyriel Dessers werd doelman Werner Hahn drie keer gepasseerd.

Dessers dolblij met zijn doelpunt. Foto: Jeroen Stoops

Voor Advocaat de 175e overwinning in de eredivisie, waarmee hij het record van de legendarische Rinus Michels evenaarde. De Kleine Generaal gaat zijn loopbaan in Nederland zeker afsluiten, zo beklemtoonde hij na afloop. Dat moet gebeuren met duels tegen Heracles en mogelijk Vitesse of FC Groningen wanneer de eerste ronde wordt overleefd.

Willem Jansen zal er in de eerste confrontatie in Almelo niet bijzijn wegens een schorsing, een groot gemis. De aanvoerder werd na afloop niet voor niets tot meest waardevolle speler gekozen door de fans, met Joris van Overeem en Sander van de Streek als goede tweede en derde.

Na de wedstrijd werd de David di Tommaso Trofee uitgereikt; Willem Janssen ging ermee naar huis. Overeem werd tweede en Van de Streek pakte de derde plek. Foto: Jeroen Stoops

Op Vak P hield ik tijdens de rust een mini-enquete en toen kwamen deze namen ook uit de bus. Ik kon het mijn kleinzoon Guus niet vragen want op dat moment was hij met zijn jeugdteam van Delta Sports aan het ‘latje trappen’ op de grasmat van Galgenwaard. Gadegeslagen door ruim 18.000 toeschouwers onder wie Mihal Nesu die deze week als gast van FC Utrecht in de Domstad vertoefde. Met de uitreiking van de David di Tommaso-trofee werd het dus een nostalgische avond die mogelijk nog twee keer een vervolg zal krijgen in de nacompetitie.

Balcontrole bij Bazoer. Fotoverslag: Jeroen Stoops

Kerk baalt van gemiste kans.

Eindelijk weer een basisplaats voor Dessers.

Latje trappen en ereronde door voetballers van FC Delta Sports ’95. Foto's: Jeroen Stoops