Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer de gewonnen uitwedstrijd tegen Heracles, uitslag 1-3. 

Na afloop van FC Groningen-FC Utrecht liet Bart Ramselaar in niet mis te verstane bewoordingen horen dat hij ontevreden was met zijn rol als invaller bij de club. De van PSV teruggekeerde middenvelder had na zijn blessure op meer credit gerekend, maar trainer John van den Brom dacht daar anders over. Ramselaar viel in de Euroborg desondanks in en maakte prompt de enige en dus winnende treffer.

Ook tegen Heracles eiste de weer in genade aangenomen Ramselaar een hoofdrol voor zich op, door twee keer te scoren en een aandeel te leveren in de goal van Gyrano Kerk. In de aanloop naar de wedstrijd in Almelo liet John van den Brom al weten dat hij ‘blij was met de boze taal van Ramselaar en dat zo’n uitlating paste bij een gemotiveerde gepasseerde voetballer’. 

Het lijkt dus gewerkt te hebben want FC Utrecht won twee belangrijke en uiterst moeilijke uitwedstrijden, waardoor de vijfde plek op de ranglijst tot nu toe werd veilig gesteld. Die winstpartij bij Heracles maakt de komende thuiswedstrijd tegen Feyenoord extra pikant omdat beide rivalen dicht bij elkaar staan en dus optimaal gebaat zijn bij een winstpartij. Bovendien staan wedstrijden tussen beide ploegen altijd garant voor spanning en emotie, dus dat kan een spetterende afsluiting worden zo vlak voor de winterstop.

Maar eerder staat er donderdag nog een mooi potje op het vuur, namelijk de bekerwedstrijd in en tegen Groningen. Een lastige loting voor FC Utrecht dat kort geleden met 0-1 won in de Euroborg maar toen een uiterst lastige klus moest afwerken. Het lijkt zeker dat Bart Ramselaar, toen nog de matchwinnaar, weer een basisplaats zal krijgen. De kans bestaat bovendien dat Vacklav Cerny daar nog een paar speelminuten krijgt. Hij is fit op het trainingsveld van Zoudenbalch gesignaleerd.

Mogelijk houdt FC Utrecht de voormalige Ajacied achter de hand voor het tweede deel van het seizoen. Dat geldt zeker voor Adrian Delmau die ook afgelopen week weer geblesseerd afhaakte en hopelijk na de winterstop zijn waarde zal gaan bewijzen. Tot nu toe heeft Delmau dat nog niet gedaan.