Hij kan niet stoppen, muziek en taal zwepen hem op: Dimitri Arambatzis is kunstenaar, beter bekend als Sodimitriop met zijn taaltoverkunsten. Maar hij is ook zanger en schrijver van talloze liedjes.

Deze week komt zijn nieuwste song uit: Gescheiden Wegen. Opnieuw een lied dat uit zijn hart komt, want zo schrijft Arambatzis, over wat hij voelt. En dat is vaak over liefde zoals vorig jaar het lied Keer op Keer, dat ook zijn bron vindt in zijn prive-leven. De gebroken harten die hij al heeft opgelopen waren telkens een goede basis voor de mooiste liedjes die hij maakt.

"Gescheiden Wegen is over een moeilijke periode die mijn vriendin en ik even hadden", vertelt Arambatzis. "Het was ook in een tijd dat ik nog niet zo lang geleden mijn vader verloor en er waren meer familietoestanden en dat maakte het allemaal niet zo eenvoudig." 

Het gaat nu heel goed met Dimitri, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar voor Arambatzis is zo'n moeilijke periode nu eenmaal iets waarover hij dan moet schrijven, het kwijt moet in teksten. "Het is zo echt en puur dit lied, mijn pen werd geleid door wat ik voelde aan pijn en verdriet." Er verschijnt vocht in zijn ogen. De grote mond van Sodimitriop en het kleine hart van Arambatzis, hij is een aparte man.

"Heel even geloofde ik niet meer in een relatie, maar mijn gevoelens logen, daar gaat het lied over."

Opnieuw ook wordt Gescheiden Wegen net als Keer op Keer ook in een Griekse uitgave op de markt gebracht. De Utrechter met Griekse ouders kent de taal van het zonnige land steeds beter en hij leert ook steeds meer Griekse artiesten kennen met wie hij al zo nu en dan optreedt.

Opvallend is dat Arambatzis met zijn liedjes ook in Belgie steeds meer de aandacht trekt. "ik word er door verschillende radiozenders gedraaid", vertelt hij. Of dat ook wat geld in het laatje brengt? "Ach, ik doe het vooral omdat ik van muziek maken houd en ik ben blij dat mijn sponsor Ton van den IJssel Tweewielers mij in staat stelt de studio in te gaan." Gaat hij nog eens optreden? "Dat wil ik graag, in TivoliVredenburg het liefst, maar eerst meer nummers want nu kan ik nog maar een half uurtje volmaken, dat moet meer worden."

Het lied Gescheiden Wegen is vanaf vrijdag 28 september te horen via Spotify, facebook, YouTube en even na 13.00 uur is er op de lokale zender BingoFM een gesprek met de zanger en componist.

dit artikel is ook gepubliceerd in Stadsblad Utrecht.