Bert van der Roest - Deze week was ik weer doelwit van bestuur van Straatnieuws. Ik zou debet zijn aan een mogelijk faillisement. In februari beweerde de voorzitter van het Straatnieuwsbestuur nog dat mijn fout geen financiële gevolgen zou hebben voor het voortbestaan van het Straatnieuws.

Nu opeens heb ik alles veroorzaakt dat leidt naar het stoppen van Straatnieuws. Bovendien was het officieuze nieuws dat mijn zaak 11 november voor de rechtbank wordt behandeld. Dat veroorzaakte opnieuw een golf van media-aandacht.

Ik zou verantwoordelijk zijn, volgens de Telegraaf, voor het onthouden van pensioenopbouw van dakloze straatnieuwsverkopers. Met zoveel onzin zakt de moed wel eens in mijn schoenen.

Maar vanochtend verscheen er eindelijk eens een wat genuanceerd artikel bij RTV Utrecht. Helaas was dat om 15.00 uur weer verdwenen van hun website. Volgens de eindredactie stond er een fout in. Voor het gemak hebben ze het niet nog eens geplaatst.

Zou het te maken kunnen hebben met de directeur van RTV Utrecht Paul van de Lugt die tevens bestuurslid is van Straatnieuws? Als je het artikel nog niet gelezen hebt wil ik je het niet onthouden. Vandaar dat ik het je stuur.

Mocht je de behoefte hebben om het ook aan anderen te laten lezen, doe het dan. Mijn advocaat, adviseur en ondergtekende zijn ervan overtuigd dat ook mijn verhaal uiteindelijk verteld gaat worden wat een ander licht zal werpen op de activiteiten van het bestuur van Straatnieuws.

Bert van der Roest

-

Het RTV Utrecht-bericht dat van de site verdween:

UTRECHT - Straatnieuws heeft tegen de afspraken in aangifte gedaan tegen Bert van der Roest. Dat blijkt uit een anonieme e-mail die RTV Utrecht vrijdagmorgen ontving. In het document staan fragmenten uit het convenant tussen Van der Roest en Straatnieuws.

In de geciteerde clausules staat dat Van der Roest nog tot 14 oktober van dit jaar de tijd had om zijn schuld bij Straatnieuws af te lossen. Bovendien is afgesproken dat Straatnieuws zou afzien van aangifte tegen het ex-raadslid en alles in het werk zou stellen om de professionele carrière van Van der Roest niet te schaden.

ONEERLIJK

Advocaat Jeroen Nijboer zegt desgevraagd dat Van der Roest had aangeboden om  na een eerste betaling van 15.000 euro in januari nog eens 10.000 euro te geven. Straatnieuws zou dat aanbod hebben afgeslagen en overgegaan zijn tot aangifte. Oneerlijk, vindt Nijboer, omdat zijn cliënt daarmee de kans werd ontnomen om de zaak onderling op te lossen.

Straatnieuws houdt vol dat er een bedrag van 40.000 euro mee is gemoeid en zegt dat het alle zeilen moet bijzetten om een faillissement af te wenden. Verzekeraar Independer, waarvoor Van der Roest in reclamespotjes acteerde, heeft na het schandaal overigens tienduizend euro gedoneerd.

BOOS

Vorig jaar bleek dat Van der Roest als penningmeester van Straatnieuws een groot bedrag uit de kas had gehaald. Hij sprak er donderdag voor het eerst vrijwillig over met een journalist. Tegen RTV Utrecht zei hij dat hij boos is omdat het bestuur van Straatnieuws zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. De anonieme e-mail onderbouwt die lezing.

Verslaggever Marc van Rossum du Chattel vroeg Van der Roest donderdag ook wat hij vindt van de financiële problemen bij de daklozenkrant. Daarop had hij geen commentaar. Hoeveel er nu nog aan Straatnieuws betaald moet worden is volgens Van der Roest nu een zaak van de rechter geworden.

(bron : Rtv Utrecht)