Kom op, terug met dat straatnaambord! Gewoon afleveren bij het Museum van Zuilen. Het gaat om het bord 'Amsterdamsche Straatweg', speciaal gemaakt zoals het vroeger was.

Via Twitter en Facebook maakte Wim van Scharenburg van het Museum van Zuilen bekend dat het unieke bord van de muur van zijn huis (vlak naast het museum) is gestolen. Een diefstal die gepland moet zijn geweest want om erbij te komen heb je echt een trap nodig en sta je in feite voor het raam van de museumdirecteur. Die heeft echter niets gezien en gehoord.

In het AD/UN zegt Van Scharenburg dat het bord speciaal gemaakt is in Duitsland omdat ze in Nederland die straatnaamborden oude stijl - de straatnaam verdeeld over twee regels - niet meer maken.

Is het een verzamelaar? Zijn het studenten die hun kamertje vol hangen met straatnaamborden? Niemand weet het en toch is het bord ergens nu aan een muur in een huis opgehangen. Flauw, terugbrengen en niet meer doen.

Het is de tweede keer dit jaar dat het Museum van Zuilen geconfronteerd wordt met diefstal in de publieke ruimte. Het herdenkingskruis aan het Zuilenselaantje, dat herinnert aan drie verzetsmensen die omkwamen in 1945, verdween van zijn plek en is inmiddels door een replica vervangen. In 2010 werd het origineel geplaatst op initiatief van het Museum van Zuilen en oud-verzetsman Jan Snijders.