De verplaatsing van het beeld van Anton Geesink is nog steeds niet rond. De kerkmeester van de Jacobikerk gaat niet akkoord met een beeld vlak voor de kerk, maar Wijk C-bewoonster Corrie Huiding zegt dat de nu gekozen plek helemaal niet zo vlak voor de deur van de kerk is.

Het Wijkbureau Binnenstad wil bemiddelen in het conflict en gaat een gesprek regelen tussen de kerkmeester Palland en Huiding. Corrie Huiding heeft inmiddels aangekondigd de politiek bij het conflict te betrekken. Volgens haar gaat het om een openbaar terrein en heeft de kerk er geen last van, dus waarom, zegt zij, heeft de kerk het recht de verhuizing tegen te houden?

"Ik blijf van mening dat bewoners van Wijk C meer te zeggen hebben dan kerkgangers", zegt Huiding die ook een gesprek wilde met de Kerkenraad maar dat werd door Palland afgewezen.

Huiding startte vorig jaar een handtekeningenactie om het beeld van Anton Geesink dat nu aan de oprit naar de parkeergarage van de Bijenkorf staat, een mooiere plek te geven in het Hart van Wijk C. Daarvoor zou het beeld tientallen meters moeten opschuiven. De maker van het beeld Theo van de Vathorst steunt de actie.