Een man die verdacht wordt van de schietpartij in De Meern op 27 juni ligt in het Justitieel Medisch Centrum in Scheveningen. Hij raakte zelf gewond bij de schietpartij en is naar het buitenland gevlucht waar hij in een ziekenhuis is gearresteerd.

De politie maakte de arrestatie begin juli bekend maar vermeldde daar geen nadere informatie bij. Ondertussen is in Utrecht duidelijk geworden dat het om een man gaat uit Vleuten-De Meern. Net als het 68-jarige slachtoffer van de schietpartij, die de kogelregen overleefde, zou hij tot het criminele circuit behoren.

De politie zegt geen mededelingen te willen doen over de verdachte en weigert dus ook te bevestigen dat de man in het ziekenhuis zou liggen.

Het verhaal dat door verschillende bronnen wordt verteld, is dat de man zelf zwaargewond is geraakt bij de schietpartij. Hij zou voor de Volkswagen Polo hebben gestaan terwijl hij op de 68-jarige bestuurder schoot. Die heeft met z'n auto gas gegeven en zou zo de schutter omver hebben gereden.

Met een mede-dader is de gewonde man in een BMW ervandoor gegaan, waarschijnlijk Frankrijk, waar hij werd opgenomen in een ziekenhuis. De politie arresteerde hem daar en hij is daarna overgebracht naar Scheveningen voor opname in het Justitieel Medisch Centrum. De tweede man is nog voortvluchtig.

Over de aanleiding voor de schietpartij is niets bekendgemaakt. Volgens omwonenden is vorig jaar december al eens eerder geschoten op het huis van de 68-jarige in de Ten Veldestraat in De Meern. Dat zou een waarschuwing zijn geweest.