De mannen die van Parijs naar Utrecht fietsten zijn weer thuis. Zaterdagmiddag arriveerden ze bij de Domtoren waar ze werden opgewacht door vrienden en familie.

Ook materiaalman en volger in de auto Dick van der Peijl is weer terug, zijn laatste bericht uit het peloton:

De laatste etappe! Van Antwerpen naar Utrecht.

De laatste nacht slapen we in een hotel in de haven in Antwerpen. Desolaat is de omgeving, het hotel is goed! Door een file van 2 uur ben ik er pas om half zes, drie kwartier later komt Renske, de dochter van Marten aan. Ze is op de racefiets uit Utrecht gekomen. Ze heeft 155 kilometer gereden, een beetje om. Maar ze is er!

De anderen komen om even over zeven uur aan. Moe maar voldaan. Windje mee, regen onderweg. Ook zij zijn er!

Het laatste gezamenlijke avondmaal in het hotel, goed, gezellig en veel. Iedereen duikt  daarna gelijk het bed in. De volgende dag vroeg op.!

Ik slaap goed en lang. Kwart voor zeven roept mijn kamergenoot Rien me. “Opstaan Dick”. Om kwart voor acht zitten we gezamenlijk aan het ontbijt. Om half negen vertrek. Ik wens iedereen voor de laatste dag veel succes en zwaai ze uit.

Met de bagage, de aanhanger en de bus rijd ik rechtstreeks naar Oosterwijk bij Leersum. Om de aanhanger, de fiets oplegger, af te leveren. Om kwart voor elf ben ik aan de smalle Lingedijk. Ik lever de aanhangwagen af, betaal 75, - euro voor de schade en vertrek. Om twaalf uur ben ik Thuis! Laat mijn banden van mijn racefiets oppompen, breng de bagage weg en lees de krant.

Om vier uur stap ik in mijn wielrenoutfit op de racefiets. Bij villa Jongerius staat de begeleidende motoragent, Hans, al. Even over half vijf komt de groep aan. Blij, voldaan en nog niet moe! Veel meerijders vanaf Rijen. Gezamenlijk rijden we achter de motoragent aan. Via de Croeselaan, de Singel, de Springweg en de Zadelstraat. Overal waar we langs komen wordt voor ons geklapt. Onder Domtoren staat het vol met vrienden en andere belangstellenden.

Blij dat we er zijn, Arie heet ons welkom, Marten houdt een praatje en dan naar binnen aan de drank.!

Tuti, Marja, Cees en Sigrid zijn er! En Ton natuurlijk ook. Leuk al die vrienden tussen de aanwezigen!

Een leuke tocht met een mooie groep mannen! Meer dan waard! Over de Dom hebben we het weinig gehad wel over het weer, het fietsen en de Eerste Wereldoorlog. Als fietsclub geweldig! Voor de discussie minder!

Dick van der Peijl

Dick van der Peijl met bloemen. Foto: Ton van den Berg