Utrecht stond weer op z'n kop, het Uitfeest - de start van het nieuwe culturele seizoen - trok duizenden belangstellenden die op tientallen locaties, van winkels tot en met theaters, konden genieten van muziek, dans en theater.

Op straat wordt ook gedanst. Foto: Jeroen Stoops

Zelfs het wat druilierige weer met z'n koude wind kon niet voorkomen dat Utrecht uitliep voor het Uitfeest. Vooral in de omgeving van het stadhuis en Neude, traditiegetrouw de centrale plek voor buitenactiviteiten, was de belangstelling groot.

Grote drukte voor de activeiten op en rond het Stadhuis. Foto: Jeroen Stoops

Theaters, galeries, culturele instellingen en horeca maakten van het Uitfeest gebruik om te laten zien wat ze in huis hebben voor dit komende seizoen.

Een optreden in de Italiaanse delicatessenwinkel Bigoli. Foto: Jeroen Stoops

Maar er waren ook eenmalige optredens zoals die in het Stadhuis waar alweer voor de vijfde achtereenvolgende maal het Stadhuistooneel een kort en krachtig politiek toneelspel in de Raadzaal bracht.
Het thema was 'Het Huis van de Democratie' dat een reeks Utrechtse helden uit de 3000 jaar historie van de stad liet zien ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Nijntje. Het door Paul Feld en Erik Snel geschreven en geregisseerde stuk werd uitgevoerd door burgemeester Jan van Zanen, wethouders Margriet Jongerius en Kees Geldof, ex-griffier Ad Smits en de nieuwe griffier Merel van Hall en een groot aantal raadsleden.

De vorige week teruggetreden griffier Ad Smits speelde een belangrijke in het Stadhuistooneel. Foto: Jeroen Stoops