De toneelvoorstelling 'De val van een super-man' in de Stadsschouwburg is woensdagavond vlak na aanvang gestopt en kon pas een half uur later worden voortgezet. Oorzaak was volgens de regisseur dat zendertjes het niet meer deden omdat in de omgeving draadloze verbindingen voor de Tour de France werden getest.

"Het is de Tour de France, dit hebt u te danken aan uw oud-burgemeester Brouwer die dit naar Utrecht heeft gehaald," zei regisseur Tom de Ket vlak voordat de voorstelling van theatergroep De Verleiders weer verder kon. De draadloze microfoons die de acteurs droegen bleken niet meer te werken als gevolg van andere zenders in de buurt van de Stadsschouwburg.

Het gaat hierbij om mobiele verbindingen die de organisatie van Le Tour Utrecht nodig heeft. Zoals bekend worden onder meer televisiebeelden van de Tour de France naar diverse locaties in de stad draadloos doorgegeven. Ook werd er bij het Lucasbolwerk gewerkt aan het plaatsen van extra cameratoezicht.

Nog geen minuut nadat het stuk was begonnen werd het stopgezet en kon het pas na een half uur weer worden voortgezet, maar ook tijdens de rest van de voorstelling bleven de geluidsproblemen zich nog voordoen. De acteurs sloegen zich er doorheen en aan het eind van de voorstelling was er als dank van het publiek een groot applaus. 

Regisseur Tom de Ket zegt dat hij en zijn technici verrast werden door de plotselinge zenderproblemen. Volgens hem was er bij tweehonderd vorige voorstellingen van De Verleiders nog nooit een technische storing geweest. Bij volgende voorstellingen moeten de problemen zijn opgelost. De Verleiders staat nog met diverse voorstellingen tot en met 5 juli in de Stadsschouwburg.